Oksvold fra Ørland i Trøndelag og Fagermo fra Akkerhaugen i Midt-Telemark ble kjent da de begge deltok i The Voice.

– Så ble vi gode venner og holdt kontakten også etterpå. Vi bestemte oss for å prøve å skrive en låt sammen. Og den er vi her med nå. Så det gikk fort, forteller Fagermo til NTB.

– Og det gikk bra, legger Oksvold til.

– Største vi har vært med på

De to skal framføre countrylåten «Jugde Tenderly of Me» i lørdagens Melodi Grand Prix-finale foran et publikum på 8500 i Trondheim Spektrum. Torsdag hadde artistene den første prøven i arenaen.

– Jeg sto jo her i salen på et stort event for noen måneder siden. Men dette er noe helt annet, for det er MGP og mye mer folk. Det er svært. Det er det største vi har vært med på, sier Dag Erik Oksvold.

Lovet jobb i hjemfylket

Anne Fagermo røper at duettpartneren har snakket mye om at han ønsket å få henne med til en spillejobb i Trondheim.

–Og jeg kunne ikke ha bedt om mer enn dette, sier hun.

De to vil fram til finalen lørdag bare konsentrere seg om å formidle låten så godt de klarer.

– Låten må treffe hjertet til den som hører på. Vårt show er hvordan vi oppfører oss og hvordan samspillet mellom oss er på scenen, hvordan vi kommer gjennom skjermen og inn til lytteren. Det er vårt verktøy for å dra i land seieren. Så får vi se hvordan det går. Så vet vi jo ikke hvordan det blir med 8500 gaulende trøndere. Det er noe eget, sier Dag Erik Oksvold.

– Europa liker country

Han legger vekt på at mange ute i Europa liker countrymusikk.

– Så ikke vær redd for å stemme på et annerledes bidrag, for country er veldig populært, sier Oksvold.

Vinneren i lørdagens finale skal representere Norge i finalen i Eurovision Song Contest. Dette årets konkurranse holdes i Sverige – nærmere bestemt i Malmö – etter at Loreen vant i fjor.