Støre på teknologimessen i Hannover

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), energiminister Terje Aasland (Ap), Tysklands statsminister Olaf Scholz og EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen deltar på åpningen av Hannover Messe i kveld. Den pågår til 26. april.

Norge har status som såkalt partnerland på messen, der den norske paviljongen skal åpne mandag.

Regionalvalg i Baskerland

Det er valg på ny regionalforsamling i Baskerland i Spania. Meningsmålinger i forkant antyder at det vil være separatistpartiet EH Bildu på venstre fløy som kan komme til å vinne, foran det baskiske nasjonalistpartiet (PNV), som har styrt den nordspanske regionen med 2,2 millioner innbyggere i flere tiår.

Bildu startet opp som hovedsakelig en fraksjon fra den politiske fløyen tilhørende den nå nedlagte baskiske væpnede separatistgruppen ETA, som sto bak en rekke terrorangrep i Spania i sin tid. Bildu har siden 2011 distansert seg fra fortidens tilknytning til ETA.

Brasils ekspresident oppfordrer til demonstrasjoner

Ekspresident Jair Bolsonaro oppfordrer sine tilhengere til å delta i en demonstrasjon i Rio de Janeiro mot den sittende regjeringen til Brasils president Lula da Silva.

Demonstrasjonen skal holdes på den berømte Copacabana-stranden, der Bolsonaro er blant dem som skal stå på talerstolen for «å vise støtte til ekte demokrati». Det fremgår av en felles uttalelse som en rekke brasilianske politikere har sendt ut i forkant.

Fjerde runde i Eliteserien i fotball

Søndag ettermiddag spiller HamKam mot Strømsgodset klokken 14.30. I Bergen møter Brann Odd klokken 17. Til samme tid spiller Haugesund mot Rosenborg, Kristiansund spiller mot Tromsø, Sandefjord møter Lillestrøm, Sarpsborg møter KFUM Oslo og Viking møter Fredrikstad. I Bodø spiller Bodø/Glimt mot Molde klokken 19.15 søndag kveld.