– Vindtoppen er nådd, og all den kraftigste vinden har passert. Nå vil det langsomt roe seg ned, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt til Fædrelandsvennen lørdag morgen.

Uværet «Babet» har herjet med vindkast så kraftige som 37,5 meter per sekund på Lindesnes fredag kveld. Lørdag formiddag var det fortsatt liten storm på Oksøy fyr i Kristiansandfjorden, men utover dagen vil vinden altså løye.

– Det verste er over, og for hver time som går, vil det gradvis bli bedre, selv om det fortsatt vil være en god del vind utover dagen, sier Alsvik Walløe.

Folk kan imidlertid ikke belage seg på at det blir vindstille. Som vanlig for denne årstiden, blir det liten til stiv kuling på kysten, og det er full vinter med snøvær i høyden.

Uværet flytter seg sakte, men sikkert nordover til indre strøk av Rogaland og Hordaland. Det gule farevarselet strekker seg gjennom Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og helt opp til Oppdal i Sør-Trøndelag. Vinden vil øke gradvis, før det roer seg utover kvelden, opplyser vakthavende meteorolog Magnus Haukeland ved Meteorologisk institutt i Bergen til Dagbladet.