Steinkjer-jenta Skogan har levert godt i sin debutsesong i verdenscupen. Lørdag kunne hun juble for sin første pallplass da hun ble nummer tre bak den franske duoen Justine Braisaz-Bouchet og Julia Simon.

– Det er helt, helt sykt. Det stopper jo aldri, og jeg rekker nesten ikke å lande mellom hvert renn. Jeg fortsetter å overraske meg selv, jeg blir helt målløs, sa Skogan til NRK.

Skogan slo veteranen Franziska Preuss i kampen om den siste pallplassen.

– Jeg vet ikke hvordan jeg får det til. I dag var det egentlig bare å henge på, og jeg var ganske sikker på at tredjeplassen skulle ryke siden jeg hadde lite krefter igjen. Jeg fikk energi fra himmelen og spurtet i mål. Det er helt, helt vilt, fortsatte 25-åringen.

Verdenscuplederen bommet

Skogan startet som nummer seks og holdt seg til to bomskudd.

– Det er helt vilt. Det er ei jente som ikke slutter å overraske, og jeg vet ikke hvor dette vil ende, sa NRK-ekspert Synnøve Solemdal.

Verdenscupleder Ingrid Landmark Tandrevold startet tolv sekunder bak leder Braisaz-Bouchet. Etter to skytinger var Tandrevold 37 sekunder bak Braisaz-Bouchet og hadde samtidig blitt passert av Julia Simon.

Fossum-jenta hadde likevel et godt tak på pallplass, men på tredje skyting måtte hun tåle hele tre bom, og dermed falt hun mange plasser.

Sju bom

Hun var ute av kampen om topplasseringene etter siste skyting. Tandrevold ble nummer 15, mens Karoline Knotten endte på plassen bak.

Tandrevold bommet sju ganger i rennet, noe som var nest flest av alle. Slovenske Anamarija Lampic bommet hele elleve ganger.

Sist fredag tok Tandrevold sin første individuelle verdenscupseier da hun vant sprinten i østerrikske Hochfilzen.

Juni Arnekleiv startet som nummer ti, men var tidlig ute av kampen om topplasseringene. Hun røk på tre strafferunder på første skyting.

Sesongens store mål er VM i tsjekkiske Nove Mesto i februar.