Det er Trøndelag som er hardest rammet av vinden i natt. Der er tusener uten strøm, mens det meldes om flere tak som tas av vinden.

I 3.45-tida var over 10.000 strømkunder rammet av strømstansen. I Grong var over 4500 uten strøm.

I Nærøysund i Rørvik ble taket på en bolig blåst av i 2.45-tida.

– Brann og politi er på vei til stedet. Skal være cirka 40 kvadratmeter tak som blåser rundt i området nå, varslet politiet.

Evakuert til hotell

Da omfanget ble kjent, ble kommunen koblet på.

15 personer er evakuert, og 11 av dem har tatt inn på Rørvik Kysthotell, mens fire har valgt annen overnatting.

Tidligere hadde taket på en brakkerigg blitt tatt av vinden i Trondheim, der også et glasstak ble blåst av og takplater på Solsiden løsnet.

På øya Leka måtte også en leteaksjon etter en mann som er savnet, stanses. Politiet fryktet for sikkerheten til dem som deltok i søket i uværet.

Innstilte tog og stengte veier

Vy har innstilt nattogene mellom Oslo og Bergen, mens alle fjellovergangene har vært stengt. Det blåser kraftig.

– Alle fjellovergangene er stengt, og det ser ut til at de må holde stengt i natt. Det ser ikke så mye bedre ut utover dagen i morgen, men det kan snu fort i fjellet, sa trafikkoperatør Nina Heggernes til NTB rundt midnatt.

I 4-tida ble det imidlertid åpnet for kolonnekjøring på E16 over Filefjell

Ved Vegtrafikksentralen i vest viser veikameraene uværet som herjet i fjellet. I lavlandet går det bra på veiene, men noen ferger langs kysten er innstilt.

– Folk må følge med på været hvis de skal ut, sier Heggernes.

Stengt nordover og

På andre siden av fjellet er situasjonen stort sett den samme. I tillegg til at det er vanskelig å komme seg fra Østlandet til Vestlandet, er det litt utfordrende å komme seg nordover i landet fra Oslo-området.

E6 over Dovrefjell er nemlig stengt og åpner trolig ikke før tidligst i 9-tida da det skal tas en ny vurdering.

– På nåværende tidspunkt er det ikke mulig å komme seg vestover, men man kan komme nordover ved å kjøre gjennom Østerdalen, sa trafikkoperatør Tone Sorken i øst til NTB.

Ved de store byene på Østlandet ser det bra ut nå, men det kan komme overraskelser.

– Særlig på de mindre veiene kan det bli litt glatt. På hovedveiene er det vått og bart, men med svingninger i temperaturen kan det se bart ut, men være glatt, sier Sorken.

Fly på bakken

På togstasjonene både i Bergen og i Oslo har folk muligheten til å sove på togene som skulle ha gått. Om de kommer seg videre i morgen tidlig, er det umulig å si nå, opplyser Vy.

– Det har vi ikke besluttet ennå. Det er mange timer dit ennå. Det er mye vind som skal passere fjellet. Vi har dialog med Bane Nor, som har folk ute, og tar beslutningen senere, sier pressevakt Åge-Christoffer Lundeby i Vy til NTB.

Uværet herjer i hele landet. Det skal treffe Nordland i morgentimene. I Bodø har Widerøe igjen måttet innstille alle morgenfly. Det gjelder fram til klokka 10.

Tidligere onsdag ble Norge delt i to i nord da E6 over Saltfjellet var stengt samtidig med fergesamband som var innstilt.