Blant dem er over 530 norske artister, som tidligere Melodi Grand Prix-vinnere Maria Haukaas Mittet, Elisabeth Andreassen, Ingrid Bjørnov, Anita Skorgan og Margaret Berger.

26. januar, rett før den norske MGP-finalen, hadde 294 norske kjendiser undertegnet oppropet der de oppfordret NRK til å be EBU utestenge Israel fra Eurovision. Nå har tallet økt ytterligere: 530 norske artister har signert, opplyser Marte Wulff (43) i aksjonsgruppen for Palestina, til VG.

Mer enn 4000 musikere, artister og profesjonelle innen musikkbransjen i de fem nordiske landene har de siste månedene signert opprop som krever at Israel skal utestenges fra Eurovision Song Contest. I tillegg krever de finske og islandske oppropene at de nasjonale kringkasterne trekker seg fra konkurransen hvis Israel får delta.

«Vi føler sterkt at Israel ikke bør få muligheten til å polere sitt offentlige image på Eurovision-scenen og dermed bruke det til å dekke over og fortsette sine menneskerettighetsbrudd», heter det blant annet i det fellesnordiske oppropet.

Bak oppropene står profesjonelle innen musikkbransjen i hvert land. I Norge er det artistene og aktivistene Marte Wulff, Marthe Valle og Charlotte Quale som står bak.