Opplysninger: Våpenhvilen i Gaza starter tidligst fredag

Pausen i kamphandlingene og løslatelse av gisler i Gaza kommer ikke til å skje før tidligst fredag, har flere medier fått opplyst fra israelske kilder.

Opplysningen om at gislene ikke blir løslatt torsdag, bekreftes i en uttalelse fra Israels nasjonale sikkerhetsrådgiver Tzachi Hanegbi. I tillegg skriver flere medier at heller ikke våpenhvilen trer i kraft torsdag, slik Hamas opplyste onsdag.

Nord-Korea skroter militæravtale om avspenning

Nord-Korea opphever en avtale om militær avspenning med naboen i sør. De skal nå utplassere flere våpen på grensen, opplyser de.

Sør-Korea opphevet avtalen delvis onsdag, som en respons på den nordkoreanske satellittoppskytingen tirsdag. I natt kom også meldinger om at Sør-Koreas etterretning har opplysninger om at Russland hjalp Nord-Korea med satellittoppskytingen, noe det har vært mye spekulasjoner om.

Forskere: Global oppvarming kan nå 1,5 grader allerede i år

Det er ingen reell mulighet til å stanse global oppvarming på 1,5 grader. Det skriver flere forskere fra Cicero i en kronikk før klimatoppmøtet i Dubai neste uke.

Året 2023 ligger an til å bli det varmeste året som noen gang har blitt målt.

– Allerede i 2023 kan den globale temperaturøkningen i enkelte temperaturanalyser komme over 1,5 grader sammenlignet med førindustriell tid, mener forskerne.

Over 1200 kunder var strømløse i Ålesund

Uværet i Midt-Norge har ført til at over 1200 kunder i Ålesund var uten strøm i flere timer natt til torsdag.

Ifølge strømleverandøren Nordvestnett var det ved tretiden natt til torsdag strømbrudd i to forskjellige områder i Ålesund, som til sammen berører 1247 kunder.

E39 i Sunnfjord stengt etter ras

Europavei 39 er stengt ved Litleneset ved Jølstravatnet i Sunnfjord på grunn av ras. Geolog skal undersøke området når det lysner torsdag morgen før veien eventuelt blir åpnet igjen.

Vegtrafikksentralen vest melder at det dreier seg om en større stein og noen mindre som har havnet i veibanen, og ved tretiden ble veien stengt.