Arbeiderpartiets strategikonferanse

130 Ap-topper møtes i helgen på Gardermoen for å stake ut en ny politisk strategi etter valgnederlag og velgerflukt. I forkant er det utarbeidet en såkalt havarirapport som handler om hvordan partiet kunne gjøre det så dårlig ved høstens lokalvalg. Klokka 15.35 skal statsminister og partileder Jonas Gahr Støre tale til konferansen.

13 nye gisler frigis fra Gaza

Israelske myndigheter har fått en liste over gisler som skal settes fri av Hamas på Gazastripen i dag. Ifølge israelske Channel 12 er det oppgitt 13 navn på listen. Blant disse er det flere barn, ifølge kanalen.

I går trådte en fire dager lang våpenhvile i kraft. Da ble også 13 personer satt fri av Hamas. 39 palestinere er løslatt fra israelske fengsler.

Minnedag for holodomor-ofrene i Ukraina i 1932–1933

Den ukrainske forening i Norge arrangerer minnedagen i samarbeid med Ukrainas ambassade i Norge og Den gresk-katolske kirken i Oslo.

Demonstrantene oppfordrer Norge til å anerkjenne holodomor – den store hungersnøden i Ukraina 1932–1933 – som et folkemord mot det ukrainske folk, gjennomført av sovjetregimet, slik mer enn 20 land, deriblant USA og Tyskland, har gjort.

Kan Vålerengas kvinner sikre «The double» ?

Vålerenga og Rosenborg møtes i kvinnenes cupfinale i fotball på Ullevaal stadion. Vålerenga tok gullet i Toppserien, men forrige helg sikret Rosenborg seriesølvetmed å slå nettopp Vålerenga 3-0 på Lerkendal. Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap) er blant dem som vil være på NM-finalen.

Vintersport

Mange norske utøvere er i aksjon i vintersport i helgen. Det er verdenscup i langrenn, hopp og kombinert i Ruka i Finland, verdenscup i alpint for kvinner i Killington, Vermont i USA. Det er også verdenscup i skiskyting i Østersund i Sverige.

Storkamp i Premier League

Flere nordmenn er i aksjon i den 13. runden av Premier League lørdag. Blant annet møter Erling Braut Haalands Manchester City møter Liverpool på Emirates, og Martin Ødegaards Arsenal møter Brentford.

Haaland er i trening, og manager Pep Guardiola sa fredag at han har håp om at nordmannen kan spille lørdagens storkampen. Arsenal-manager Mikel Arteta tror også Martin Ødegaard blir klar til helgens ligamøte etter å ha slitt med en skade.