– Denne budsjettenigheten var ikke verdt ventingen, slår partiet fast i en pressemelding like etter at regjeringen og SV presenterte enigheten søndag formiddag.

– SV har dessverre ikke fått til noe for å omstille oljenæringen, Norges mest forurensende industri. Det er heller ingen store grep her som gjør det enklere og billigere for folk å leve miljøvennlig, skriver MDG.

Savner flere tiltak

Videre fastslår partiet at de hadde forventet at SV fikk til en kraftig oppjustering av barnetrygden slik at barnefamiliene får mer å rutte med, og mer i sosialhjelp.

– Med dette budsjettet blir det ikke mye mer i måneden for disse gruppene. Jeg synes det er synd at en venstresideregjering med SVs støtte ikke klarer å levere bedre enn dette midt i dyrtiden, skriver MDG.

Også finanspolitisk talsperson i KrF, Kjell Ingolf Ropstad er lite imponert over tiltakene regjeringen og SV gjør for de som trenger det mest i budsjettenigheten.

– Vi hadde virkelig trengt flere målrettede tiltak mot levekostnadskrisen. Det er bra at SV har fått gjennomslag for økt barnetrygd for de over 6 år, men det er meningsløst at de reelt kutter barnetrygden for barn under 6 år, sier Ropstad i en pressemelding.

– Tung ekstraskatt

KrF-politikeren forteller videre at han er overrasket over at regjeringspartiene og SV ikke gjør noe med den svake sykehusøkonomien.

– Vi ser hvordan køene har økt og at det varsles nedleggelser av sykehus. Da burde det kommet en satsing i forliket, sier Ropstad.

At partiene som nå har kommet til enighet opprettholder den ekstra arbeidsgiveravgiften i neste år, synes Ropstad er dramatisk.

– Dette er en tung ekstraskatt og jeg hadde håpet regjeringen og SV ville snu for å trygge verdiskapingen som jo er avgjørende for å legge grunnlaget for velferden vår.