– Det var på tide. Det var godt å kjenne at det fungerte igjen. Jeg var giret i dag, sa Klæbo til Viaplay.

Klæbo ble nummer tre på sprinten i verdenscupåpningen i Ruka i november. Han tok heller ingen topplasseringer i distanserennene og bestemte seg dermed for å stå over verdenscuphelgen i Gällivare.

Han deltok i stedet i norgescupen på Gålå, der han vant sprintkonkurransen. Lørdag var trønderen tilbake i verdenscupen og var best i sprintfinalen.

– Det smaker godt, og så er det deilig å se at det valget man gjør ved å ta en ukes pause, gir resultater. Det hadde vært kjipt og blitt nummer 21 på denne sprinten, for da hadde jeg sett mørkt på ting. Nå er det litt lysere så da er det bare å glede seg til i morgen og det som skal skje neste helg, sa Klæbo.

Da skal han få konkurrere på hjemmebane i Trondheim.

Sprintvinneren i Ruka, Erik Valnes, havnet bakpå i semifinalen og måtte slite for å ta seg videre. Han havnet bakpå i finalen, men kjempet seg tilbake og ble nummer to. USA-duoen James Schoonmaker og Ben Ogden overrasket og tok tredje- og fjerdeplass.

Håvard Solås Taugbøl (nummer fem) og Even Northug (6.-plass) kom seg også til finalen, som gikk uten svensker på hjemmebane.

Pål Golberg, Harald Østberg Amundsen og Matz William Jenssen røk ut i kvartfinalen.

Søndag skal det gås 10 kilometer fristil. Kommende helg er det prøve-VM i Trondheim, der det skal konkurreres i sprint fristil, 20 kilometer med skibytte og 10 kilometer klassisk.