For Lotta Udnes Weng og Kristine Stavås Skistad ble det en sur avslutning på lagsprinten. Da det skulle veksles for siste gang, kom Weng inn i feil spor, og hun fikk flere løpere mellom seg og Skistad, slik at det tok tid før hun fikk sendt ankerkvinnen ut på den sjette etappen.

Dermed måtte Skistad bruke siste etappe på å prøve å ta igjen de nærmeste konkurrentene. Hun nærmet seg raskt på oppløpet, men var for langt bak til å kunne spurte om en plass på seierspallen.

– Det var min feil. Jeg var stiv, og så kom det en tysker ved siden av meg. Vi havnet veldig tett der. Det er vel både min og tyskerens feil. Vi burde klare å unngå det, sa Weng til Viaplay.

– Garantert 2.-plass hvis det ikke hadde skjedd. Det var synd, men samtidig ser vi at vi må bli bedre. Vi har et år på oss, så det er bare å jobbe, sa Skistad med henvisning til VM i Trondheim.

Det ble en suveren svensk favorittseier for Sundling og Svahn, mens Finlands 1.-lag tok 2.-plassen foran Tysklands 1.-lag.

Det svenske topplaget vant med hele 25 sekunder. Weng og Skistad var 17 hundredels sekund fra tyskerne, mens Norges 2.-lag med Kristin Austgulen Fosnæs og Mathilde Myhrvold var ytterligere 31 hundredeler bak på 5.-plass.

For Sveriges 2.-lag ble det svært dramatisk allerede på den andre etappen. Maja Dahlqvist falt i en utforbakke og endte opp med knekt ski. Dermed tapte hun om lag et halvt minutt til konkurrentene. Til slutt endte Dahlqvist og Frida Karlsson på 14.-plass.

Det er gått over ti år siden forrige norske lagsprintseier i verdenscupen på kvinnesiden, ifølge Viaplay.