Den internasjonale holocaustdagen

I dag er det den internasjonale holocaustdagen, en årlig markering for ofrene for holocaust. Dagen blir markert 27. januar, som er datoen da styrker fra den sovjetiske Røde armé i 1945 frigjorde rundt 7.000 fanger i konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau i det tyskokkuperte Polen. På markeringen i Oslo skal blant annet utenriksminister Espen Barth Eide (Ap), rabbiner Michael Kohn og Oslos ordfører Anne Lindbo tale.

Siste delfinale i Melodi Grand Prix

I kveld skal tre nye finalister kåres til finalen i Melodi Grand Prix. Keiino må finne seg i å være en av favorittene i den tredje og siste delfinalen. Bandet representerte Norge i den internasjonale finalen i 2019. Lørdag skal de kjempe mot Miia, Annprincess, Thomas Jenssen, Mistra og Vidar Villa. Den norske finalen avholdes i Trondheim 3. februar.

Hagefugltellingen starter

Denne helgen er det den årlige Hagefugltellingen. Her kan alle bidra med å rapportere hvilke fugler de har i sin hage. For hver art skal man rapportere det høyeste antall man har observert av arten samtidig i løpet av en valgfri periode, som bør være på minst en time. Det er BirdLife Norge som inviterer til tellingen.

Venstre markerer 140-årsdagen

Denne helgen holder Venstre sitt landsstyremøte. Der skal blant annet Norges eldste parti markere sin 140-årsdag. Partiet ble stiftet 28. januar 1884. Lørdag skal blant annet partileder Guri Melby tale. Det skal også nestlederne Sveinung Rotevatn og Abid Raja. Landsstyremøtet varer til og med søndag.

Forfang kjemper om medalje i skiflygning-VM

Johann André Forfang er i posisjon til å kjempe om medalje i skiflygings-VM, etter å ha landet på 219,5 og 220 meter i sine to hopp i mammutbakken i østerrikske Kulm. fredag. Forfang ligger med det på tredjeplass halvveis i konkurransen. Slovenske Timi Zajc leder med 12,3 poeng foran Stefan Kraft foran lørdagens to avsluttende omganger. Forfang er 17,1 poeng bak ledende Zajc.

Alpinistene kjører super-G i Italia og Tyskland

Ragnhild Mowinckel og Kajsa Vickhoff Lie representerer Norge når alpinkvinnene lørdag kjører super-G i italienske Cortina d'Ampezzo. Fartsrennet starter klokken 10.30. Også herrene skal kjøre super-G lørdag, men de tar turen til tyske Garmisch-Partenkirchen. Der skal Adrian Smiseth Sejersted og Fredrik Møller representere de norske fargene. Herrenes fartsrenn starter 11.45.

Langrennseliten går sprint i Sveits

I dag er det sprint fri teknikk for menn og kvinner i sveitsiske Goms. Helgens verdenscuprenn går uten flere kjente navn, blant annet Kristine Stavås Skistad, Anne Kjersti Kalvå, Astrid Øyre Slind og Silje Theodorsen. I kvinnetroppen finner vi blant andre Ane Appelkvist Stenseth, Julie Myhre og Tiril Udnes Weng. På herrelaget stiller blant andre Harald Østberg Amundsen, Pål Golberg, Erik Valnes og Johannes Høsflot Klæbo.