Fortsatt er hun preget av sin sykdom.

– Den vil være en del av meg resten av livet, sier Jessie Diggins i et intervju med Expressen.

Den joviale 32-åringen har i flere sesonger vært helt i verdenseliten og tuktet norske og svenske løpere ved en rekke anledninger. Det er blitt både OL- og VM-gull og den siste kom under VM i Planica i februar.

I slutten av august la derimot Diggins ut en video på Instagram hvor hun fortalte at hun «etter tolv friske år har fått et tilbakefall på sine spiseforstyrrelser».

Responsen på beskjeden var massiv fra den øvrige skifamilien, blant annet ga flere av de svenske landslagsutøverne den amerikanske kvinnen sin støtte.

– Det var sterkt av henne å fortelle om dette. Veien til toppen er ikke snorrett. Alle har ting de må kjempe mot, om det er skader eller spiseforstyrrelser som i hennes tilfelle. Jeg kjenner igjen meg, at man kjemper med noe man ikke kan bli helt fri fra, sa blant annet Frida Karlsson i september.

På sensommeren var det høyst uklart om Diggins skulle rekke verdenscupstarten i Ruka. Som enste europeiske medie fikk Expressen snakke med den amerikanske stjernen på en digitalt pressetreff fra Ruka.

Pressetreffet handlet i det meste som hennes spiseforstyrrelser og det hadde hun ingenting imot.

– Jeg vil snakke om dette. Det er viktig selv om det samtidig kan være vanskelig og litt skummelt. Det gjør meg jo sårbar, sier hun.

Langrennsfolket innleder sin verdenscupåpning i Ruka med sprint fredag, 10 km klassisk lørdag og 20 km fri teknikk søndag.

– Jeg forsøker å endre på en ukultur innen sporten. Vi må kunne snakke om mental sykdom, fortsetter hun.

Hun beskriver at hun følte seg ensom da problemene dukket opp allerede i tenårene.