I et sterkt semifinaleheat med blant andre Erik Valnes, Ansgar Evensen og Lucas Chanavat måtte Klæbo nøye seg med tredjeplass. Tiden skulle vise seg ikke å være god nok til finaleplass.

– Man kan si man er skuffet, men jeg vet ikke hva jeg skal forvente. Det har vært skit nå i lang tid. Det er vel feil å si at jeg er likegyldig, men jeg gjør det jeg kan, sa Klæbo til Viaplay.

– Den siste tiden har vært drit. Jeg har prøvd å komme tilbake i trening. Du vet ikke hva du skal forvente når du har vært syk i ti dager, fortsatte han.

– Veldig overraskende, men det er klart at han ikke har kjørt noen sprintøkter etter den influensaen han hadde i jula. De råe sprintferdighetene er ikke der akkurat nå, sa Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug.

Klæbo røk ut i en semifinale i sprint for første gang siden 2018.

I et finalefelt med fire norske løpere viste Erik Valnes seg som den sterkeste. Landslagsstjernen har i flere sesonger vært en av verdens beste sprintere i klassisk stil. Fredag fortsatte han dermed i samme spor.

Evensen overrasket

Ansgar Evensen overrasket stort og tok annenplassen. Deretter fulgte Even Northug og Harald Østberg Amundsen. Dermed ble det enorm norsk dominans i Tyskland.

Østberg Amundsen benyttet sjansen til å øke forspranget til Klæbo i verdenscupen sammenlagt. Det hadde få sett for seg før start.

Northug tok på sin side den første pallplassen i verdenscupen denne sesongen.

Evensen viste tegn av nivået som ga gjennombruddet og NM-gull på Konnerud i 2020 og vant Klæbos semifinale foran Valnes. Klæbo ble nummer tre.

Klæbo-trøbbel

Klæbo har en sesongstart bak seg som har vært en berg-og-dal-bane. Trønderen vant de tre siste verdenscuprennene i Trondheim før jul, men sykdom gjorde at han måtte trekke seg fra årets Tour de Ski i Italia og Sveits.

Han var også syk under den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen i november i fjor. Da var han koronasmittet.

Klæbo ledet verdenscupen sammenlagt etter rennene i Trondheim, men falt ned til 5.-plass i sammendraget siden han ikke deltok i touren.

Matz William Jenssen røk ut i kvartfinalene med minst mulige margin fredag. Tiden hans var til slutt en tidel for svak til å gå videre.