De norske sprintstjernene og resten av støtteapparatet var opprinnelig satt opp på et fly med avgang til Frankfurt klokken 6 torsdag morgen. Det ble løsningen etter at den planlagte avgangen onsdag måtte kanselleres.

Morgenflyet torsdag led imidlertid samme skjebne, og dermed ble Johannes Høsflot Klæbo, Kristine Stavås Skistad og resten av løperne flyttet over på en avgang som var oppsatt 13.15. Heller ikke det skulle vise seg å gå.

Kort tid før dette flyet skulle ta av, kom beskjeden om enda en forsinkelse. Ny tid var da 15.05. Etter ytterligere en drøy halvtimes utsettelse tok flyet av fra Gardermoen rundt klokken 16.

– Vi vet ikke hva som er i andre enden her, så vi tar bare livet med ro, sa fagsjef langrenn i Norges Skiforbund, Per Elias Kalfoss, til NTB ved 13-tiden torsdag.

Da var fortsatt mye usikkert.

Kanselleringer

Som følge av det kansellerte morgenflyet torsdag vil sprinterne i den norske troppen ikke rekke å teste løypene i Oberhof foran fredagens verdenscuprenn. Spørsmålet er nå hvor strabasiøs torsdagens reisedag oppleves, og i hvilken grad dette vil påvirke mulighetene i rennet fredag.

– Nå spiller det ikke så stor rolle. Vi kommer bare litt senere fram. Vi får uansett ikke gått på ski i dag, sa Kalfoss til NTB torsdag ettermiddag.

Han innrømmet samtidig at det verken var ønskelig eller gunstig med enda flere utsettelser.

– Vi har ikke lyst komme for sent fram. Vi har sett på andre muligheter dersom dette flyet ikke går, men det er ikke sikkert ikke sikkert vi får tak i billetter på andre fly til 30 personer. Det blir nok utfordrende, sa fagsjefen.

Snøkaos og ekstremvær

Snøkaoset på Østlandet og ekstremvær i Tyskland skapte onsdag store problemer for flytrafikken. I en periode var det stengt for trafikk på Gardermoen.

Torsdag var det fortsatt problemer både på Gardermoen og særlig i Frankfurt. På den tyske storflyplassen var svært mange avganger kansellert.

Fredag skal det gås verdenscupsprint i Oberhof. Lørdag venter en 20 kilometer lang fellesstart i klassisk, før det er duket for stafetter søndag.