FNs klimatoppmøte i Dubai avsluttes

FN-nasjonene har siden 30. november vært samlet i Dubai til klimatoppmøtet Cop 28. Nesten alle verdens land er med i forhandlingene. De dreier seg i stor grad om gjennomføringen av klimaavtalen som ble vedtatt i Paris i 2015.

Helseministeren besøker Lofoten

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) besøker Gravdal sykehus i Lofoten, etter at en arbeidsgruppe i Helse nord nylig foreslo å legge ned akuttberedskapen ved sykehuset i Lofoten og å fjerne akuttilbudet i Narvik. Saken har vakt sterke reaksjoner.

Sunaks nye Rwanda-forslag behandles

Parlamentet i Storbritannia skal behandle statsminister Rishi Sunaks kriselov som skal sikre at migranter skal kunne sendes til Rwanda. Britisk høyesterett har slått fast at en tidligere utgave av planen bryter med britisk og internasjonal lov.

Stortingspresidenten skal felle Stortingets juletre

I dag skal stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) på nytt ut for å hogge juletre til Stortinget. Selv håper han det vil gå bedre enn i fjor – da fikk han treet over seg, men kom uskadd fra hendelsen. – Etter fjorårets nærkontakt med grana er jeg blitt utstyrt med både hjelm og vernesko, sier Gharahkhani til NTB.

VM-kvartfinale for håndballjentene

Etter søndagens tap for Frankrike er det Nederland som venter på motsatt side av parketten i Trondheim Spektrum i VM-kvartfinalen. Vinneren møter trolig Danmark i semifinalen. Kronprins Haakon er til stede under kampen. Han vil også dele ut bestemannsprisen i etterkant av kvartfinalen. Kvartfinalen har avkast klokken 20.30.

Skjebnekamp for Manchester United i mesterligaen

Manchester United må vinne hjemme mot Bayern München for å håp om avansement til åttedelsfinale i mesterligaen. I tillegg er det engelske storlaget avhengig av at det ender uavgjort i den andre kampen i gruppen, som spilles mellom FC København og Galatasaray i Parken. Oppgjøret i Manchester dømmes av norske Espen Eskås og hans dommerteam. Samtidig spiller Martin Ødegaard og hans Arsenal borte mot PSV Eindhoven i Nederland. Arsenal er allerede videre som gruppevinnere i sin gruppe.