Pål Golberg, Martin Løwstrøm Nyenget, Simen Hegstad Krüger og Jenssen gikk for Norge.

– Det er ikke noe som er bedre enn å være norsk og slå svenskene i Sverige. Det er litt som forbildet mitt Petter Northug. Jeg prøve å være han i dag, og det klarte jeg ganske greit, sa Jenssen til Viaplay.

Norge tok styringen fra start og skapte seg sammen med Sverige en luke til resten av feltet etter to etapper. Jan Thomas Jenssen og Edvin Anger vekslet nesten helt likt før siste etappe.

Der var Jenssen til slutt sterkest og sikret norsk seier. Sverige ble nummer to, mens Tyskland tok den siste pallplassen.

Trønderen Jenssen tok en sensasjonell verdenscupseier i Ruka sist helg.

– Jan Thomas har stått i det i mange år, og det er gøy at han får vist hva han er god for på den største scenen, sa Golberg.

Hallingdølen vant lørdag 10-kilometeren i Sverige. Norge var samtidig uten superstjernen Johannes Høsflot Klæbo i Gällivare. Trønderen prioriterte i stedet trening og deltakelse i norgescuprenn på Gålå.

Tidligere søndag endte det norske kvinnelaget på fjerdeplass.

Fartsøkning i skøyting

Etter Golbergs åpningsetappe var feltet fortsatt samlet, men det sprakk opp mot slutten av den andre etappen. Nyenget og Calle Halfvarsson fikk noen meter ned til blant andre Canada og Italia foran andre veksling.

– Det er kranglete å gå rolig, og så er man sliten når man setter inn støtet, sa Nyenget til Viaplay.

Underveis på tredje etappe satte Simen Hegstad Krüger opp farten, men Leo Johansson kjempet og sørget for svensk ledelse før siste etappe. Tyskland var helt oppe i ryggen på Jenssen.

– Jeg trodde Simen hadde avgjort dette tidligere, men nå har han invitert Sverige opp igjen, sa Viaplay-ekspert Marit Bjørgen.

Kritisk Krüger

Krüger var kritisk til egen innsats.

– Det var ikke spesielt bra eller gøy. Jeg trodde jeg hadde kontroll, men plutselig fikk jeg det helt. Det var ikke helt slik det skal gjøres, sa han.

Edvin Anger satte opp farten ut på siste etappe, men han greide ikke holde hele unna. Bakfra kom Jenssen og sikret norsk triumf.

Dermed fortsatte den gode sesongstarten for den norske overraskelsesmannen.

Neste verdenscuprunde er i Östersund førstkommende helg. Da skal det gås klassisk sprint og 10 kilometer fristil.