Helse- og omsorgsministeren presenterer helseberedskapsmeldingen

Fredag skal helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) presentere helseberedskapsmeldingen. Denne uken ble det blant annet kjent at covid-19 ikke lenger er regnet som en allmennfarlig smittsom sykdom. Nå skal den kategoriseres sammen med influensa og RS-virus.

Fremskrittspartiet legger fram alternativt statsbudsjett for 2024

Partileder Sylvi Listhaug og finanspolitisk talsperson Hans Andreas Limi i Fremskrittspartiet skal fredag presentere partiets alternative statsbudsjett for 2024.

Felling av juletreet Oslo skal gi i gave til London

Som en årelang tradisjon har Norge donert et juletre som skal pryde Storbritannias hovedstad London. Fredag tar ordfører Anne Lindboe (H) har med seg ordfører i Westminster, Patricia McAllister, og den britiske ambassadøren til Norge, Jan Thompson for å felle årets tre. Treet felles i Sørkedalen, langs en skogsbilvei på nordsiden av Høgåsen.

Avtale om løslatelser og våpenhvile kan tre i kraft

Krigen på Gaza startet 7. oktober, men fredag er omsider en midlertidig våpenhvile i kraft innenfor rekkevidde. Avtalen er mellom Israel og Hamas og innebærer også løslatelse av 50 gisler på Gazastripen i bytte mot 150 palestinske fanger i israelske fengsler.

Ifølge Qatar skal det fredag morgen løslates 13 gisler fra Gaza. De skal være kvinner og barn fra de samme familiene. Hamas sier at tre ganger så mange palestinere samtidig skal løslates av Israel.

Verdenscupen i Finland

Både kvinner og menn går fredag klassisk sprintløp i langrenn. Verdenscupen holdes i den finske byen Ruka. Kvalifiseringsrundene starter klokken 10.00, og utslagsrundene går fra klokken 12.30 av. Johannes Høsflot Klæbo er friskmeldt fra korona til Ruka-rennene og klar for en ny sesong som verdenscupløper

EM i curling i Skottland

EM i curling holdes i Aberdeen i Skottland. Fredag er det duket for semifinaler for herrer. Italia møter Sverige og Skottland møter Sveits. På kvinnesiden skal det curles bronsekamp. Siste dag er lørdag 25. november. I løpet av mesterskapet har det norske kvinnelaget kommet seg til deres første EM-semifinale på 18 år.