Det ble en sekundstrid mellom Weng og Astrid Øyre Slind , men førstnevnte knep seg foran med 4,7 sekunder etter en solid avslutning.

Både landslagstrener Sjur Ole Svarstad og teknikkmesteren Pål Gunnar Mikkelsplass mente at det var en nytelse å se Weng gå på ski.

Weng har aldri tidligere vunnet på Beitostølen.

Landslagstrener Sjur Ole Svarstad lot seg imponere av det Weng viste lørdag.

– I år er hun langt mer til stede, og hun føler seg friskere og får mer kontinuitet i treningen. Hun er i bedre humør, og hun er litt mer gamle Heidi, sa Svarstad

– Hvor langt unna er hun maksnivået sitt?

– Det er vanskelig å si. Hun har noen fantastiske meritter, så det er kanskje et lite stykke dit. Jeg tror det betyr veldig mye for henne det hun gjør i dag, nesten alt. Hun har vært roligere enn jeg nesten noen gang har sett henne. Det er en trygghet som er verdt å ta med seg videre, sier Svarstad.

Roet ned

Weng tok til seg rosen. Hun var spesielt fornøyd med hvordan hun fikk til diagonalteknikken.

- Det var veldig gøy! Jeg var litt spent, for jeg har ikke følt meg så sterk etter høydeoppholdet. Dette var en bedre dag enn på lenge, sa Weng til NTB.

Hun sier at hun fikk roet seg ned for en gangs skyld. Hun skulle ikke stresse.

- Det synes jeg at jeg klarte. Jeg skulle roe meg ned, roe meg ned, roe meg ned.

- Trenerne skryter voldsom av teknikken din?

- Ja, jeg pleier jo ikke å få til dette, men i dag fikk jeg det til. Jeg gikk rett opp alle bakkene. Alt fungerte bra, selv om jeg sikkert har litt å gå i staking.

Sprut

Lørdagens løp holder nok ikke til seier i verdenscupen, men kanskje var det godt nok til å være i kampen om en plass på pallen når verdenscupen starter i Finland neste helg.

- Jeg håper at jeg skal ha enda mer sprut i meg. Men jeg synes at løypa i Ruka er vanskelig. Der har jeg slitt. Jeg er spent på om jeg klarer å roe meg ned der også.

Astrid Øyre Slind la inn en solid søknad til å gå verdenscupåpningen i Ruka neste helg.

– Det Astrid leverer i dag er imponerende, sa NRK-ekspert Therese Johaug om Slinds prestasjon.

Flere av stjernene på det norske kvinnelandslaget i langrenn mangler på Beitostølen denne helgen. Ingvild Flugstad Østberg har ikke innfridd kravene i den obligatoriske helseattesten, og 33-åringen har dermed startnekt.

Helene Marie Fossesholm har bestemt seg for å ta en pause fra konkurranser, mens både Tiril Udnes Weng og Anne Kjersti Kalvå har sykdomsrelatert trøbbel.