Ifølge det europeiske jordskjelvsenteret EMSC hadde skjelvet styrke på 6,2, mens kinesiske medier anslår styrken til 6,1.

Det fant sted på 35 kilometers dyp, og episenteret var 102 kilometer sørvest for Gansus provinshovedstad Lanzhou, ifølge EMSC.

Skjelvet er det dødeligste i Kina på ni år.

Minst 113 døde og 536 ble skadd i Gansu, ifølge lokale tjenestepersoner.

Ifølge kringkasteren CCTV døde 13 andre mens ytterligere 182 ble skadd i byen Haidong i Qinghai.

Kamp mot klokka

Det er iskaldt, og det jobbes på spreng for å berge overlevende.

Svært mange ble hjemløse. Nesten 5000 bygninger ble ødelagt, ifølge myndighetene i Gansu.

Skjelvet inntraff samtidig som regionen er midt i en kuldebølge. Det var ned mot 14 minusgrader tirsdag morgen. Det har gjort redningsarbeidet vanskeligere, men også ført til at det er en kamp mot klokka for å berge de overlevende.

Bilder viser hvordan det er blitt satt opp midlertidige teltleirer for å gi folk ly for kulda.

Kulda gjør at tidsrommet for å finne folk i live i ruinene også kortes ned. Vann, elektrisitet, transport og kommunikasjonslinjer er også rammet.

Skjelvet rammet på natta, så mange flyktet ut av hjemmene sine med lite klær etter å ha blitt vekket. Bilder viser folk som forsøker å varme seg med tepper på gata.

Livredd

Skjelvet medførte store skader, og boliger raste sammen, melder det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

– Jeg døde nesten av skrekk. Se hvordan hendene og beina mine rister, sier en rundt 30 år gammel kvinne i en video publisert av en konto i sosiale medier som er tilknyttet den statsstyrte avisa People's Daily.

– Så fort jeg hadde fått løpt ut av huset, ga jorda på fjellet etter, og landet tungt på taket, sier hun videre i videoen mens hun sitter inntullet i et teppe med en baby i armene.

Vanskelig redningsarbeid

Det er problemer med strøm og vannforsyning i flere landsbyer rundt skjelvets episenter. Bilder fra et av de hardest rammede stedene som er kringkastet på CCTV, viser folk som varmer seg ved et bål mens nødetatene setter opp telt.

Ifølge CCTV er mer enn 1400 brannmannskaper og redningsarbeidere sendt ut for å bidra i hjelpearbeidet, mens 1600 andre er satt i beredskap.

Kringkasteren legger til at forsyninger som drikkevann, tepper, ovner og ferdignudler er på vei.

Andre videobilder viser hjelpearbeidere som går gjennom ruinene med lommelykter og legger ut bårer for skadde og døde