Klæbo fikk som vanlig tillit på ankeretappen til tross for rufsete innsats både i fredagens sprint (ut i semifinalen) og lørdagens 20 kilometer klassiske fellesstart (17.-plass), og trønderen sviktet ikke til tross for å ha vist svakhetstegn etter sykdommen som hindret ham i å starte i Tour de Ski.

27-åringen fra Trondheim holdt tempoet inn og var best på oppløpet foran Federico Pellegrino og Italia og Norges 2.-lag med Mattis Stenshagen.

Klæbo dro på smilebåndet da han passerte målstreken. Dette likte han. Verdens beste avslutter viste igjen som er sjefen på oppløpet. Han avskrev seg selv som ankermann etter lørdagens 17.-plass, men var på rett plass til rett tid da det igjen ble spurtet om seier.

– Det er alltid artig å vinne. Vi stilte med to kjempedag. Jeg var nervøs mot slutten, og det ble en posisjonskamp. Det er godt å kjenne at ikke all «punsjen» i avslutningen er borte, sa Klæbo til Viaplay.

Stenshagen opplevde et stavbrekk på sin sisteetappe, men gikk likevel Norges 2.-lag inn til 3.-plass.

Det skilte mindre enn ett sekund mellom de tre første lagene.

Jevnt

Italia 2 ble nummer fire foran Finland, Frankrike og Sverige.

Stafetten over 4 x 7,5 kilometer i Thüringen ble en jevn affære fra start til mål.

Martin Løwstrøm Nyenget vekslet først foran Finland etter en jevn 1.-etappe. Håvard Solås Taugbøl vekslet 2,5 sekunder bak på 6.-plass for Norge 2.

– Det var litt vind, og det førte til at det ble litt halvhjertet, mente Nyenget overfor Viaplay.

Slo til

Iivo Niskanen og Erik Valnes dundret til på slutten av den 2. etappen og fikk en god luke på drøye ti sekunder ned til jakterne. Didrik Tønseth på Norges 2.-lag vekslet 12,7 sekunder bak på 5.-plass.

– Det var mye spenning mot slutten. Jeg var nervøs, sa Valnes.

Frankrike og Tyskland vekslet rett foran Norge 1 og Pål Golberg og Norge 2 med Simen Hegstad Krüger etter den 3. etappen.

– Det var debut på skøyteetappe, og det var grusomt å følge dette inn, sa Golberg til Viaplay.