Han hadde full kontroll i Holmenkollen etter å ha utklasset konkurrentene i hoppbakken og styrte inn til nok en verdenscupseier.

Riiber har for lengst vunnet verdenscupen sammenlagt, og lørdag pyntet han ytterligere på sin seiersstatistikk. Kombinertstjernen tok sin 72. verdenscupseier i karrieren og den 15. på 18 løp denne vinteren.

26-åringen fra Oslo gikk ut med ett minutt og 18 sekunders ledelse til toer Johannes Lamparter og fikk en hyggelig ferd gjennom løypene i Kollen, der han ble heiet fram til seier.

– Det svarte godt både i bakken og løypa, og det ble en perfekt dag, sa Riiber.

Ingen operasjon

Riiber sto over rennene i Lahti sist helg. Han ville heller bruke tiden på å stressteste skulderen for å finne ut av om han trenger en operasjon eller ikke etter sesongen.

Skulderen har hatt en tendens til å hoppe ut av ledd, og en operasjon ville kanskje ha ført til at problemet forsvant.

I stedet endte stresstestingen med at han har bestemt seg for å droppe operasjon inn mot den kommende VM-sesongen. Mesterskapsdagene i Trondheim blir neste sesongs store mål.

– Det ser ut som om jeg spurte og jobbe med mer fart slik jeg har gjort i det siste for å stressteste skulderen. Det ser ut som om det i hvert fall har gjort godt for langrennsformen.

– Du har tålt stresstestingen fint?

– Ja, det ser veldig bra ut. Jeg har herjet mer med den enn jeg normalt har gjort i de siste årene og har fått gode svar. Jeg stoler på at det er godt nok, sa Riiber til NTB.

Småsyk

Riiber fortalte før løpet av han er småsyk, men ga ikke fra seg tid underveis i langrennsdelen. Etter den første av tre runder på 3,3 kilometer var avstanden til Lamparter økt med to sekunder.

Etter ytterligere en runde var ledelsen styrket med ytterligere 17 sekunder. Det var med andre ord ingen tvil om hvem som kom til å stikke av med seieren foran den østerrikske duoen Lamparter og Stefan Rettenegger.

Riiber hadde rukket å ta av seg skiene og ta imot gratulasjoner i målområdet før Lamparter slo Rettenegger på oppløpet og gikk over målstreken som nummer to.

Jørgen Graabak hadde litt for langt opp etter hoppingen, men tok seg inn til en fin 4.-plass.