Tromsø-mannen Forfang landet på 133 og 139 meter i bakken som skal brukes under VM i Trondheim om ett år. Men etter svevet på 139 meter gikk han i bakken og tapte mye stilpoeng. Han endte på 8.-plass og mistet sin 2.-plass i sammendraget. Den innehar nå Jan Hörl, 23,8 poeng foran nordmannen.

– Det var kun hodet som fikk seg en mentalt trøkk. Den er så vanvittig surt at jeg klarer ikke å sette ord på det nå. Jeg tok meg for med brystet, men det går fint, sa Forfang til TV 2.

– Det er ganske dårlig preparert der. De har slitt med is i unnarennet her, så det er mye som ikke stemmer i utkjøringa der. Jeg mister kontrollen. Det er bittert, sa han om fallet.

Stefan Kraft vant rennet foran tre østerrikske landsmenn og økte sin ledelse i sammendraget. Verdenscuplederen har hatt en svært god sesong.

– Jeg synes veldig synd på Johann. Han var i kamp mot meg og var i en posisjon der han kunne angripe, sa Kraft til TV 2.

– Han har levert perfekt hittil. Det er synd, fortsatte Kraft.

Lindvik og Østvold klatret

Daniel Tschofenig ble nummer to i Granåsen, Hörl nummer tre og Daniel Huber nummer fire.

Marius Lindvik svevde 125 og 134,5 meter og endte på delt 9.-plass. Han var nummer fem i sammendraget før onsdagens konkurranse.

Benjamin Østvold leverte to solide hopp på 131 og 134 meter og ble delt nummer elleve. 23-åringen fikk ikke så gode stilpoeng i rennet.

Både Lindvik og Østvold klatret flere plasser etter 1. omgang.

Granerud-skuffelse

Fredrik Villumstad (123 meter), Halvor Egner Granerud (120,5) og Robert Johansson (117,5) skuffet og fikk bare ett hopp i Granåsen onsdag. Granerud vant fjorårets Raw Air-turnering, men har slitt stort i årets sesong.

Neste renn avvikles i skiflygingsbakken i Vikersund med kvalifisering fredag. Årets Raw Air-konkurranse avsluttes søndag.

Verdenscupsesongen rundes av i Planica neste uke.