– Vi ønsker å vise verden at vi ikke lenger er barnestjerner, sier Marcus Gunnarsen og Martinus Gunnarsen, som fyller 22 år neste måned, i en uttalelse.

Med sin nye låt «We Are Not The Same» ønsker tvillingene å vise seg fra en ny side og med et nytt lydbilde, for å banke inn overgangen til et voksent artistliv.

Sangen utkommer samme dag som Marcus & Martinus starter på en nordisk turné i Danmark, der de to siste konsertene foregår 8. februar på Tapperiet i Trondheim og 11. februar i Oslo Spektrum, der de sist spilte i 2018 – og der gjennombruddet deres kom som MGPjr-vinnere i 2012.

Skrev debattinnlegg

Det skapte mye oppmerksomhet da Gunnarsen-brødrene tidligere i januar tok en pause fra sosiale medier. Så mye at de valgte å gå ut i et debattinnlegg i VG i forrige uke og konstatere:

– Vi kunne faktisk ikke ta en pause fra sosiale medier uten at mediene og fans trodde det lå en skandale eller negativ hendelse bak, skrev tvillingene.

De skrev nemlig «unnskyld» i innlegget der de meldte om pausen, noe som angivelig førte til spekulasjoner. I avisinnlegget påpekte brødrene at de kjente seg godt igjen i artistkollegers observasjoner hvordan man som artist eller kjendis kan få positiv oppmerksomhet ut av en negativ hendelse.

Lover å fortsette

– Er det en skandale som skal til for å lande suksessfulle comeback? Eller overgangen fra rollen som barnestjerne til voksen artist?

De delte hvordan de selv hadde stått overfor vanskelige valg i løpet av karrieren, og at press utenfra så vel som fra musikkbransjen flere ganger hadde satt identiteten deres på prøve. De avsluttet med et løfte:

– Vi vil fortsette å være Marcus & Martinus, også som voksne.

Etter turneen venter deltakelse i svenskenes Melodifestival, som er uttaket til Eurovision, på den norske popduoen – som kom på andreplass etter Loreen i fjor. På den siste delfinalen i Karlstad 2. mars prøver de seg på ny med låten «Unforgettable».