NTB får bekreftet av trener Pål Trøan Aune at Northug ikke kommer til start.

Det har vært knyttet stor spenning til om den tidligere skikongen ville bli del av Strindheims stafettlag søndag. Hovedpersonen har holdt døren åpen for at det kunne skje.

Tidligere denne uken omtalte han det å gå en stafettetappe som plan A. Nå har han snudd.

Northug har de siste dagene trent i høyden i sveitsiske St. Moritz. Det store målet er det ni mil lange Vasaloppet neste søndag. Det har vært trønderens siktemål hele denne vinteren.

En stafettetappe på Beitostølen søndag ville i så fall vært en solid gjennomkjøring før siste finpuss av formen inn mot den svenske langløpsklassikeren fra Sälen til Mora.

Northug jobbet for TV 2 som ekspert under skiskytter-VM i Nove Mesto. Det mesterskapet ble avsluttet forrige helg. Deretter gikk turen til høyden i Sveits.

På Strindheims stafettlag søndag ville han blant annet hatt selskap av lillebror Even, som viste knallsterk form med NM-gull i sprint på Beitostølen fredag.

Kjelsås er regjerende norsk stafettmester på herresiden. Trioen Håvard Moseby, David Thorvik og Edvard Sandvik fikset gull til Oslo-klubben på Gjøvik i fjor.

Søndag er det ventet at Johannes Høsflot Klæbo stiller til start for Byåsen. Det sender trondheimsklubben rett inn i favorittsjiktet på Beitostølen. Even Solem Michelsen og Magnus Øyaas Håbrekke utgjør etter alle solemerker resten av laget.

Stafetten gås over tre ganger ti kilometer.