Av ni norske kvinneløpere som stilte til start i sprintrennet i Tour de Ski, var det bare Skistad som greide å ta seg til finalen.

Der måtte hun gi tapt for Linn Svahn og Jonna Sundling. 24-åringen hang lenge bra med, men fikk trøbbel over en bakketopp og mistet teten.

– Det ble litt surrete på slutten. Jeg hadde hatt større sjanse hvis ikke jeg hadde hektet, men jeg tror det bare var min egen feil, så det er bare å takke seg selv, sa Skistad til skrivende medier.

Landslagstrener Stig Rune Kveen var mer tilfreds med resultatet.

– Vi er veldig fornøyde med å være på pallen. Hun hadde matchball en god stund der, men det blir litt for langt fram når hun får så mange løpere foran seg, sa han.

Berget finaleplass

Skistad havnet også langt bak i feltet i semifinalen, men etter en sterk spurt tok hun igjen Sundling på oppløpet. Målfotoet greide ikke skille dem, og Sundling ble nummer to på grunn av bedre tid i prologen. Skistad gikk imidlertid videre som såkalt lucky loser.

Mathilde Myhrvold tok seg også til semifinalen, men greide ikke å ta seg videre til finalen. Lotta Udnes Weng og Anne Kjersti Kalvå røk ut i kvartfinalen.

For Astrid Øyre Slind, Kristine Austgulen Fosnæs, Silje Theodorsen og Margrethe Bergane sa det stopp allerede i prologen. Det gjorde det også for Heidi Weng.

Weng skuffet

Weng har vist god form så langt i sesong og er en outsider til å hevde seg i sammendraget. I prologen ble hun imidlertid nummer 31 og mistet utslagsrundene med bare 23 hundredeler.

– Det gikk bare ikke fort. Jeg får prøve igjen i morgen, sa Weng.

Etter renn i Toblach lørdag, søndag og mandag, er det to renn i Davos. Deretter avsluttes det hele med to etapper i Val di Fiemme.