Det var Vårt Land som omtalte saken først. Hansen bekrefter opplysningene overfor Adresseavisen.

– Jeg kan bekrefte at jeg har meldt overgang til Akershus Arbeiderparti. Dette føles nå helt naturlig da jeg faktisk bor i Nordre Follo. Det oppleves også riktig overfor partiet og velgerne hjemme, skriver hun i en SMS.

Hun stiller ikke som kandidat til stortingslista i Sør-Trøndelag, hvor hun sto på førsteplass til valget i 2021. For drøye tre uker siden ble det kjent at hun slutter som nestleder i Trøndelag Ap.

Overfor NTB bekrefter hun at hun heller ikke stiller i Akershus – og ikke i andre fylker heller.

– Nei, det er ikke aktuelt, skriver hun i en SMS.

Fikk kritikk

– Jeg har hatt mange fine år i Trøndelag og skal fortsatt være stortingsrepresentant for fylket ut perioden og jobbe for våre saker, skriver hun til avisa.

Hansen var leder i valgkomiteen i Trondheim Ap på det dramatiske årsmøtet for en drøy måned siden. Som leder fikk hun kritikk for gjennomføringen av prosessen som endte med lederskifte.

– Kritiske røster i Ap har omtalt vrakingen av Gunn Elin Høgli som et ledd i et maktspill som skal sikre Trond Giskes comeback på Stortinget. Hansen blir av mange regnet som Giskes nærmeste allierte, skriver Adresseavisen.

Åpent om andre tar gjenvalg

Hun har sittet 18 år på Stortinget, vært stortingspresident og blir regnet som en sentral støttespiller for Trond Giske i fylkeslaget. Hun trakk seg som stortingspresident på grunn av pendlerboligsaken. Straffesaken mot Hansen ble henlagt som intet straffbart forhold.

De to andre Ap-representantene på Sør-Trøndelag-benken på Stortinget, Kirsti Leirtrø og Jorodd Asphjell, har ikke kunngjort om de tar gjenvalg eller ei. Trond Giske har heller ikke kunngjort om han ønsker seg inn på Stortinget igjen.

Fylkesårsmøtet i Trøndelag Arbeiderpartiet skjer til helgen, og blant temaene som skal diskuteres, er nettopp hva slags kvalifikasjoner man ønsker fra folk på stortingslista.