Meteorologisk institutt meldte allerede onsdag kveld om vindkast opp i orkans styrke langs kysten av Nordland fra torsdag morgen. Farevarslet er på rødt nivå, og befolkningen oppfordres til å holde seg inne.

Lokalt ekstreme vindkast kan komme opp i 40–50 meter i sekundet fra vest og nordvest, noe som er godt over orkans styrke. Vinden øker først i sør, og minker sist i nord. Det verste ventes å være over ved 12-tiden.

Langs helgelandskysten blåser det liten til full storm, og vindkastene er oppe i mellom 27 og 35 meter i sekundet, noe som tilsvarer gult farenivå.

Torsdag morgen er farevarslet også oppdatert til å gjelde sørlige deler av Troms og Ofoten, der det ventes svært kraftige vindkast på oransje nivå.

Lokalt ventes det svært kraftige vindkast på 35–42 meter i sekundet fra nordvest og full til sterk storm på kysten, samt vindkast på 30–35 meter i sekundet i indre strøk. Vinden vil øke først i sørvest og minke sist i nordøst i løpet av ettermiddagen.

Lenger nordover, i nordlige deler av Troms og i Finnmark, er det meldt om kraftige vindkast på gult nivå i det oppdaterte farevarselet. Det ventes lokalt kraftige vindkast på 35–38 meter i sekundet fra nordvest og opptil full storm på kysten, samt vindkast på 27–29 meter i sekundet i indre strøk.

Ekstremværet Ingunns herjinger førte også til vindkast av orkans styrke i Trøndelag i natt, og rundt 9000 husholdninger er uten strøm. Lenger nord på Helgeland hadde 3300 kunder mistet strømmen torsdag morgen.