– Jeg tror jeg ble for stresset på vei inn i sesongen, sier Nilsson til nyhetsbyrået TT i forkant av verdenscuppremieren.

Den tidligere langrennsstjernen er nå i gang med sin fjerde sesong som skiskytter. Forrige sesong ble ikke som hun hadde håpet på. Det skapte frustrasjon, vedgår Nilsson nå.

33. plass ble bestenoteringen i verdenscupen.

– Selvfølgelig var det frustrerende, fordi du gjør så mye forskjellig og enkelte av de tingene gikk galt. Samtidig vet du ikke hvilken detalj som ble feil. Det ble mye feilsøking, og jeg tror belastningen ble for stor i sesonginnledningen, sier Nilsson.

– Og når du ikke får gode svar tidlig i sesongen, legger du kanskje inn enda mer trening, og da blir det enda mer pannekake. Så nå skal jeg ikke jage det aller siste belastningsmessig, men heller bruke tid, legger hun til.

Står opp senere

Én konkret ting den svenske yndlingen har gjort foran den kommende sesongen er å flytte noen treninger til senere på ettermiddagen.

– Jeg er en person som står opp tidlig, og som liker å gå av jobb tidlig om morgenen. Men i skiskyting konkurrerer man ofte senere på ettermiddagen. Så jeg har endret litt på døgnrytmen, sier Nilsson.

Landslagstrener Jean-Marc Chabloz sier nøkkelen til en sesong med suksess for eleven er å bli enda bedre på ski.

– Det er viktig at hun finner stabilitet i skisporet. Har hun selvtillit på ski, blir skytingen også lettere, sier han.

Han bruker Johannes Thingnes Bø som eksempel på det siste.

– Thingnes Bø, som er overlegen på ski, pleier å si at han vet når han kommer inn på skytebanen at han kan bomme på et skudd og likevel vinne, sier Chabloz.

Ble syk

Etter det svenske lagets høydesamling i Frankrike i september ble Nilsson syk. Det gikk tid før hun fant tilbake til formen.

Skiskytteren sier hun aldri har vært i tvil om at hun skal klare å bli en toppløper i skiskyting.

– Som langrennsløper hadde jeg både gode og dårlige dager. Og jeg har opplevd å stå på pallen, og vet at jeg en dag kan være der igjen, sier 30-åringen.

Den langsiktige planen er å gå nok et OL. Hun var i Beijing i 2022 som reserve, men kom aldri til start.