Det blir altså et nytt navn på krystallkula man får for sammenlagtseier i verdenscupen etter at Gyda Westvold Hansen har vunnet den de siste to sesongene.

23-åringen sier at det gir ekstra selvtillit å vinne verdenscupen.

– Det er deilig om jeg klarer å gå slik som dette i en mesterskapssesong. Så må det legges ned en jobb for å henge med de andre i hoppbakken, for der er de godt foran meg, sier hun til NTB.

– De er ikke så langt foran deg?

– Nei, det går akkurat.

Ekstra krefter

På langrennsski er derimot Hagen den klart beste.

– Dette betyr ekstra mye. Det gir ekstra krefter når du er på hjemmebane, og jeg har vært ekstra nervøs denne uken. Det er jeg ikke vant til, men nå får jeg hilse på kronprinsen og alt, sier 23-åringen.

Hagen er blitt nummer én eller to i alle verdenscuprenn denne sesongen, og åtte av 14 konkurranser har endt med seier til den 23 år gamle Haslum-utøveren.

Før sesongens siste renn i Trondheim har Hagen en luke på 140 poeng til Hansen. Det er umulig å ta igjen på én konkurranse.

Mari Leinan Lund gikk ut i tet på lørdagens 5-kilometer, og hun gikk raskt i langrennet. Halvveis hadde hun økt føringen til toer Hansen med 1,8 sekunder.

– Utrolig kult

Men Hagen kom jagende bakfra på 3.-plassen. Hun knappet inn rundt halvminuttet på én kilometer, og lagvenninnene hadde ikke sjanse til å svare da hun passerte dem.

– Det var utrolig kult. Det er ikke ofte vi har så tette renn. Jeg trodde det var litt for langt opp, men det gikk akkurat, kommenterte en smilende Hagen.

Lund ble nummer to i rennet, mens Hansen tok 3.-plassen. Sistnevnte er trygg på 2.-plassen i totalcupen, og det er også sikkert at Lund blir nummer tre.

– Sesongen er ikke over. Nå blir det Trondheim og NM, og jeg og Mari (Leinan Lund) skal gå Skarverennet også, gliser verdenscupvinner Hagen.