– Det var gøy og kult. Jeg hadde sett fram til dette løpet lenge med 10 kilometer fri intervallstart, men så ble det fellesstart og da var jeg ganske forbannet, forteller Krüger til Viaplay.

I utgangspunktet skulle fredagens renn vært enkeltstart, men grunnet forsinkelser på tidtakingsutstyret ble det gjort om til en fellesstart.

– Jeg prøvde å bruke den energien og legge den igjen i løypa. Det var veldig moro å få til dette løpet. Det smakte godt, sier Krüger.

Oslo-gutten tok sin første individuelle seier siden han vant femmila i Holmenkollen 11. mars i fjor. Han var riktig nok også på det norske stafettlaget som vant i Gällivare i desember.

– En helt egen klasse

– Totalt knockout av Krüger. Det var ingenting å gjøre med han. Det der var en maktdemonstrasjon, utbrøt Viaplay-kommentator Jørn Sundby.

– Han var i en helt egen klasse, istemte Niklas Dyrhaug.

Seieren var også de norske langrennsherrenes nummer 399 i verdenscupen. Dermed kan nummer 400 komme på lørdagens sprint.

Krüger vant foran Harald Østberg Amundsen og Østerrikske Mika Vermeulen.

– Simen var sterk i dag, men det var utrolig digg å sikre pallen i dag, for det var lenge siden, sier Østberg Amundsen til rettighetshaveren.

– Mange sekunder

Vermeulen satte opp farten tidlig i løpet og fikk seg en liten luke etter om lag fem kilometer. Østerrikeren tok seg dermed først over den innlagte spurten på 6,7 kilometer

Etter spurten satte Krüger opp et voldsomt tempo og skaffet raskt en solid luke til resten av feltet.

– Han får veldig mange sekunder og går så bra på ski her, kommenterte Dyrhaug.

Da Krüger gikk ut på den siste av de fire rundene hadde han en luke på godt over 20 sekunder ned til hovedfeltet.

Sjanseløse

Etter hvert etablerte det seg en gruppe på fem løpere, med blant andre Østberg Amundsen, som jaktet Krüger.

Dessverre for konkurrentene var de aldri i nærheten av å utfordre Krüger om seieren.

Martin Løwstrøm Nyenget ble nummer elleve, mens storfavoritt Johannes Høsflot Klæbo endte helt nede på 15.-plass.

Mattis Stenshagen (17.-plass), Didrik Tønseth (24.), Erik Valnes (26.) og Pål Golberg (28.) var også i aksjon i Canmore.