Ekstremværet treffer først ytre strøk i Møre og Romsdal og Nordfjord fra rundt klokken 12 onsdag. Det er ventet ekstreme vindkast flere steder langs kysten.

Nærings- og kompetansedirektør Erik Brekken i Møre og Romsdal fylkeskommune bekrefter overfor Romsdals Budstikke at alle videregående skoler i fylket holder stengt onsdag.

– Etter meldinger fra Meteorologisk institutt og andre instanser i et møte i dag har vi besluttet at vi har digital skole på alle de videregående skolene i Møre og Romsdal i morgen, sier han.

Grunnskolene stengt i Ålesund og Molde

I Ålesund holdes alle grunnskoler stengt onsdag. Kommunens kriseledelse er satt i beredskap og følger utviklingen nøye, opplyser kommunen på sine nettsider.

– Det er ventet lokalt ekstreme vindkast som kan gi store materielle skader, og det er fare for liv og helse. Ålesund kommune tar derfor føre-var-beslutning heller enn å ta unødvendige sjanser, opplyser kommunen.

– Det blir ingen undervisning ved barne- og ungdomsskolene, opplyser kommunalsjef Hildegunn Pedersen i Ålesund kommune til Sunnmørsposten.

Hun forteller at elevene kan benytte skolene som oppholdssted, dersom de har behov for det.

Også Molde kommune opplyser på egne nettsider at alle barne- og ungdomsskoler holdes stengt onsdag.

Etter en beskjed fra Vy om at skoleskyssen blir innstilt, har også Sunndal kommune bestemt at seks skoler må holde stengt. Det samme gjelder i Tingvoll kommune, ifølge Tidens Krav.

Åpne skoler i Vestnes og Kristiansund

I utgangspunktet vil skoler og barnehager holde åpent i Vestnes kommune onsdag, opplyser kommunedirektør Kristian Skålhavn til Romsdals Budstikke.

– Vi har møte i kriseledelsen klokka 21 i kveld. Da tar vi en vurdering basert på informasjon som kommer i løpet av kvelden, sier Skålhavn.

I kommunene Hustadvika og Aukra har man besluttet å holde skolene åpne.

Også i Kristiansund kommune blir skoledagen så normal som mulig, skriver Tidens Krav.

– Skoler og barnehager blir gjennomført på ordinær måte i morgen, onsdag 31. januar. Tjenester som skoleskyss, går som normalt, skriver kommunen på sine nettsider.

Kveldsmøte i Trøndelag

Foreløpig har ikke Trøndelag fylkeskommune satt i verk tiltak i forbindelse med det kommende ekstremværet.

Tirsdag kveld hadde fylkeskommunen et beredskapsmøte, og klokken 21.30 blir det enda et møte der de skal vurdere situasjonen.

– Foreløpig ser det ut som det mest ekstreme været slår inn noe senere enn i Møre og Romsdal, sier kommunikasjonssjef Bjørn Lenard Langli til VG.

Han sier de nå skal vurdere om fylkeskommunens ansatte skal rådes til å ha hjemmekontor onsdag.