Graabak hadde det beste norske utgangspunktet, men trønderen hadde likevel hele ett minutt og 19 sekunder å ta igjen på ledende Stefan Rettenegger i langrennet.

– Jeg tror det er litt for langt, men jeg må uansett bare gå et godt løp. Jeg tror det kan bli spennende, sa Graabak til Viaplay før start.

Veteranen var imidlertid aldri i nærheten av å ta opp kampen og de fremste plasseringene. Til slutt ble det et spurtoppgjør mellom Johannes Lamparter og Rettenegger. Førstnevnte gikk seirende ut av duellen. Graabak selv ble nummer fem.

I likhet med Jens Lurås Oftebro og resten av de norske kombinertherrene fikk Graabak det vanskelig i hoppbakken.

– Det var ikke det vi ønsket oss. En stor nedtur, sa Viaplay-kommentator Petter Tenstad.

For Mario Seidl kostet de tøffe vindforholdene dyrt. Østerrikeren hoppet vanvittige 136 meter, men veteranen ble svært baktung i landingen. Det gikk hardt utover knærne.

– Nei, nei, nei! Et helt sinnssykt skihopp. Kom igjen, Mario, sa en fortvilet Viaplay-ekspert Magnus Moan.

Den østerrikske veteranen ble fraktet ut av anlegget på båre.

Verdenscupleder Jarl Magnus Riiber sto over helgens konkurranser i Lahti. Han er i stedet hjemme i Norge for å teste skulderen inn mot rennene i Holmenkollen neste helg. Riiber har allerede sikret seg sammenlagtseieren i verdenscupen.

– Krystallkula er hans med fire renn igjen av sesongen. Nå står han over Lahti for å være maksimalt forberedt inn mot Kollen og deretter prøve-VM i Trondheim. Det er ingen tvil om at Jarl ønsker å teste hva skulderen tåler av belastning, sa Stuan i en pressemelding tidligere denne uka.