Rennet på Gålå var lenge truet av avlysning på grunn av sprengkulde.

I utgangspunktet sto 20 kilometer intervallstart i fri teknikk på programmet søndag. Allerede lørdag tok imidlertid arrangørene grep for å få gjennomført norgescuprennene. Da ble distansen kuttet til 10 kilometer.

Den beslutningen har sammenheng med kuldegrensene. For distanser opp til 15 kilometer kan det avvikles renn så lenge gradestokken viser under 18 minusgrader. Ved lengre distanser er grensen 15 minusgrader.

Julie Bjervig Drivenes avsluttet forrykende i kvinnerennet på Gålå og tok seieren. Nærmest Lommedalen-løperen fulgte supertalentet Milla Grosberghaugen Andreassen. Hun var slått med 15,6 sekunder.

Før søndagens renn var det opplyst at sammenlagtlederen i distansecupen i norgescupen etter to Gålå-renn ville få billett til prøve-VM i Granåsen om to uker. Den sikret Bjervig Drivenes seg. Hun ble nummer seks på 10 kilometer klassisk lørdag. I Granåsen får hun minimum gå 20 kilometer skiathlon.

Grosberghaugen Andreassen er et av norsk langrenns fremste talenter og beviste det ved å ta tre gull og én sølvmedalje under junior-VM i canadiske Whistler sist vinter.

Søndagens renn hadde NM-status for U23-løperne. Det gullet gikk dermed til nettopp Grosberghaugen Andreassen.

Kjelsås-løper Nora Sannes ble nummer tre på søndagens 10 kilometer. Hun var slått med 25,7 sekunder av Bjervig Drivenes.

For landslagsløper Marte Skaanes ble det en ny nedtur på Gålå. Hun måtte nøye seg med en skuffende 10.-plass. Lørdag ble det femteplass på 10-kilometeren i klassisk stil.