Skogan, Juni Arnekleiv, Karoline Offigstad Knotten og Ingrid Landmark Tandrevold fikset norsk seier i østerrikske Hochfilzen søndag.

– Den eneste forventningene vi hadde til Marit var at hun skulle gjøre sitt beste og ikke gi opp om hun skulle bomme, sa Knotten.

Det norske laget vant også den første verdenscupstafetten i Östersund. Da gikk Marthe Kråkstad Johansen sammen med Arnekleiv, Knotten og Tandrevold.

Norge avgjorde langt på vei kampen om seieren da Knotten gikk fra Sverige og Italia på tredje etappe. Tandrevold gjorde ingen feil på siste etappe og sikret seieren.

– Jeg er utrolig imponert over Marit som viser seg fram på sin første verdenscupstafett. Jeg blir skikkelig stolt, sa Tandrevold.

Tidligere søndag gikk herrene inn til seier på sin stafett.

Arnekleiv brukte to ekstraskudd og sendte Skogan ut i tet sammen med Sverige og Tyskland. Da Arnekleiv forlot standplass etter den stående skytingen var hun svært nær ved å få et kamera i hodet.

– Jeg håper noen har sagt fra, for jeg måtte dukke for kamerastanga etter begge skytingene. Det var litt ekkelt, sa Arnekleiv til TV 2.

Debutanten leverte

Steinkjer-jenta Skogan har fått sin verdenscupdebut denne sesongen og var for første gang med på det norske stafettlaget i verdenscupsammenheng søndag.

Der leverte hun solid og holdt seg til ett ekstraskudd. Norge hadde 29 sekunder opp til lederlaget Italia etter to etapper. Da hadde imidlertid Italia brukt sine sterkeste kort.

– Stafett er så artig. Om jeg hadde visst at det var så gøy hadde jeg gjort det hver dag. Jeg er så fornøyd med at jeg greide å beholde roen, sa Skogan til TV 2.

Sterk Knotten-etappe

Knotten leverte knallsterkt både i løypa og på standplass og sendte Tandrevold ut i ledelse. Ned til Sverige skilte det 20 sekunder.

Tandrevold hadde 33 sekunder ned til svenske Elvira Öberg etter første skyting. Dermed måtte det en solid kollaps til for at det ikke skulle bli norsk seier i Østerrike. Det holdt hun seg unna og sikret seieren med 31 sekunder ned til svenskene. Frankrike ble nummer tre, 1.01 minutter bak.

Tandrevold leder verdenscupen sammenlagt etter de to første verdenscuprundene. Neste er i sveitsiske Lenzerheide 15.-17. desember. Sesongens store mål er VM i tsjekkiske Nove Mesto i februar.