– Jeg kan ikke gå i detalj på hva slags sikkerhetstiltak vi har, men sikkerheten er uansett viktig på et arrangement hvor det er over 8000 personer i publikum.

Det sier underholdningsredaktør Charlo Halvorsen i NRK til NTB, litt over et knapt døgn foran årets finale i Melodi Grand Prix i Trondheim spektrum.

Flere demonstrasjoner

Ved flere anledninger, inkludert alle delfinalene, har det blitt gjennomført demonstrasjoner mot Norges deltakelse i Eurovision Song Contest utenfor NRK-bygget på Marienlyst i Oslo.

Demonstrantene krever at NRK gir beskjed til Den europeiske kringkastingsunionen EBU om at Israel skal utestenges fra musikkonkurransen.

– Vi regner med at det vil bli demonstrasjoner i Trondheim også, sier Halvorsen.

Han understreker at demonstrasjoner er en del av ytringsfriheten, og at det derfor er helt lov å greit.

– Men å ødelegge for andre, slik som en avbrytelse av en direktesending er, det er ikke greit, sier underholdningsredaktøren.

– En stille markering

Før finalen varsler Aksjonsgruppa for Palestina at det vil bli en demonstrasjon også lørdag.

– Vi kommer til å stå og ha en stille markering utenfor Trondheim Spektrum, for å minne publikum om det pågående folkemordet Israel begår i Gaza, sier talsperson Margrethe Guldal Einarsen til Dagsavisen.

Hva Aksjonsgruppa for Palestina skal gjøre utenfor Trondheim Spektrum ved MGP-finalen ønsker hun ikke å gå inn på.

Avbrøt delfinale

Under den første delfinalen 13. januar avbrøt Rødt-politiker Jorunn Folkvord direktesendingen. Hendelsen fant sted idet programleder Fredrik Solvang skulle intervjue Christine Dancke og Oscar Westerlin.

– Så lenge vi har publikum i studio er det vanskelig å helgardere seg mot slike hendelser, skrev Halvorsen i en tekstmelding til NTB den gang.