– Det var en tøff 20 kilometer, men jeg prøvde å åpne rolig og kontrollert. Jeg hadde kjempeski og en bra dag. Det smaker deilig, sier Klæbo til Viaplay.

Det norske skifantomet vant med 24 sekunder ned til hjemmefavoritt Iivo Niskanen på 2.-plass. Martin Løwstrøm Nyenget ble nummer tre.

– Det er ren og skjær utklassing av Klæbo. Han smadrer Niskanen i siste halvdel av løpet, konstaterte Viaplay-kommentator Niklas Dyrhaug.

Seieren var Klæbos 17. i enkeltstart klassisk i verdenscupen. Bare Vladimir Smirnov (18), Gunde Svan (18) og Bjørn Dæhlie (22) har flere.

Totalt står trønderen med utrolige 78 verdenscuptriumfer.

Seieren var også Norges 17. på de siste 18 enkeltstartene klassisk i verdenscupen. Perttu Hyvärinen er den eneste som har klart å slå nordmennene. Han vant 10 kilometeren i Toblach på nyttårsaften.

Rolig start

Klæbo åpnet imidlertid relativt rolig og lå 9,8 sekunder bak ledende Iivo Niskanen etter 3,4 kilometer. Trønderen satte imidlertid inn et ekstra gir til passering på 9,1 kilometer, hvor han da ledet med 3,2 sekunder.

– Kroppsspråket er kjempebra. Han går godt teknisk og har tidene å gå på, kommenterte Dyrhaug.

Klæbo fortsatte marsjtempoet hele veien ut, og ved siste passering på 19,8 kilometer var ledelsen helt oppe i 23,7 sekunder.

– Jeg prøvde å gå jevnt, og jeg følte at jeg klarte å disponere bra. Det var det som var nøkkelen her i dag, sier Klæbo.

Jakter trippel

Pål Golberg ble nummer fire, mens Erik Valnes og Harald Østberg Amundsen fulgte på plassene bak.

Henrik Dønnestad og Martin Kirkeberg Mørk var også i aksjon i Lahti og endte på henholdsvis 13.- og 15.-plass.

Fredag gikk også Klæbo til topps da han dannet lag med Pål Golberg på teamsprinten i Finland.

Søndag er det duket for sprint i Lahti, og det er lite som tilsier at Klæbo ikke skal ta sin tredje strake seier der.

– Jeg tror at det blir en tøff dag i morgen. Vi får se hvordan kroppen kjennes ut, sier han.