Presidentvalget i Russland avsluttes

Det russiske presidentvalget begynte fredag og avsluttes søndag. Noen russere benyttet første dag av det russiske valget til å protestere håndfast, blant annet ved å helle flytende veske i valgurnene, samt å tenne fyrverkeri inne i valglokalet.

Det er ventet at president Vladimir Putin blir gjenvalgt for en femte periode uten reelle motkandidater.

Island håndterer nytt vulkanutbrudd

Myndighetene på Island håndterer nok et vulkanutbrudd på Reykjaneshalvøya, det fjerde siden desember. Det er erklært unntakstilstand, og det fryktes at utbruddet kan ramme blant annet varmtvann og telekommunikasjon.

Årsmøte i Trøndelag Arbeiderparti

Helgens årsmøte i Trøndelag avsluttes søndag. Det skal velges nominasjonskomiteer for både nord- og sørfylket. Disse skal lede arbeidet med å finne kandidater til stortingsvalget i 2025.

Lokallaget Nidaros Sosialdemokratisk Forum, som ledes av tidligere Ap-nestleder Trond Giske, fikk lørdag ros av Ap-toppene og statsrådene Ingvild Kjerkol og Jan Christian Vestre. Førstnevnte er fylkesleder i Trøndelag Arbeiderparti.

Statsråder har kalt inn til pressetreff

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap), forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) og helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) har kalt inn til pressetreff ved Hegra sparebank i Stjørdal.

Det er ikke oppgitt noe tema for pressetreffet, som finner sted klokken 13.30.

Irsk folkefest verden rundt

Irlands nasjonaldag, også kjent som St. Patricks day, finner sted. Dagen er egentlig en kirkelig minnedag for den hellige Patrick, Irlands nasjonalhelgen. Patrick er omtalt som skytshelgenen som brakte kristendommen til Irland på 430-tallet.

Dagen feires over hele verden med en rekke parader og større feiringer hvor det drikkes grønnfarget øl. På grunn av den store utvandringen fra Irland til USA, er båndene mellom de landene særdeles sterke, noe som er godt synlig på dagen. Blant annet har det vært vanlig at Chicagoelven farges grønn.

Verdenscupavslutning i flere vinteridretter

Søndag skal verdenscupen avsluttes i flere av de store vinteridrettene. Både langrenn, skiskyting, kombinert og alpint har sine siste renn.

Flere norske utøvere har hatt en god vinter og kan sikre seg sammenlagtseire i sine respektive verdenscuper. Mest spennende er det kanskje for Ingrid Landmark Tandrevold, som ligger 61 poeng bak italienske Lisa Vittozzi i kampen om kvinnens sammenlagttrøye i skiskyting.

Nye muligheter for rekordsvev i verdens største hoppbakke

Etter at både herrenes og kvinnens skiflygningsrenn i Vikersund ble avlyst på grunn av dårlig vær lørdag, planlegges det for totalt fire renn fredag.

Vikersundbakken er sammen med sammen med Letalnica-bakken i Planica verdens største hoppbakke. Verdens lengste skihopp har blitt målt i bakken en rekke ganger, senest i 2017.

Da hoppet Robert Johansson 252 meter, før østerrikeren Stefan Kraft landet på 253,5 meter senere i konkurransen.