Som ventet var det de norske stjernene som gjorde opp om seieren, og med en knallavslutning sikret Østberg Amundsen triumf foran Simen Hegstad Krüger med åtte sekunder. Norge tok samtlige av de fem øverste plasseringene.

– Dette smaker selvfølgelig veldig godt. Harald er en eminent skøyter teknisk, sa Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug om seierherren.

Østberg Amundsen tok med seieren også tilbake den gule ledertrøya i verdenscupen sammenlagt fra Pål Golberg, som sist helg gikk til topps på samme distanse i Gällivare.

– Jeg fikk streng beskjed hjemmefra før jeg dro hit at det var på tide med en seier, så det var utrolig godt. Deilig at det gikk min vei, sa Østberg Amundsen til Viaplay.

Johannes Høsflot Klæbo klinket til med sesongens første verdenscupseier på lørdagens sprint. Trønderen har hatt en trøblete sesongstart, og han sto blant annet over verdenscuprennene sist helg. Han ble nummer sju i søndagens løp.

– Jeg synes det kjennes bedre ut. Fra 21 i Ruka til sju i dag er en bedring. Det lover bra for neste helg. Jeg er vel på en god 6,5-7 av 10, så jeg kjenner at det begynner å nærme seg, sa Høsflot Klæbo til Viaplay etter rennet.

Sesonginnledningen i langrennssirkuset har vært preget av flere sykdomsforfall, og søndag manglet Martin Løwstrøm Nyenget. 31-åringen vant 10-kilometeren i klassisk stil under verdenscupåpningen i finske Ruka.

Kommende helg er det prøve-VM i Trondheim, der det skal konkurreres i sprint fristil, 20 kilometer med skibytte og 10 kilometer klassisk.