Dermed klarte ikke Norge noe hattrick i mesterskap. Laget vant EM i fjor og VM året før.

– Det er vår egen feil. Akkurat nå er det en skikkelig dårlig følelse å ha tapt en VM-finalen og vi har ikke klart å spille opp mot det nivået vi kan, sier Stine Skogrand til NTB.

Norge ledet for siste gang på stillingen 10-9 i første omgang. Men tross et desperat forsøk mot slutten, gikk det ikke veien for Katrine Lunde og co.

Hele 18 tekniske feil ble det på Norge, og da er det ikke lett å vinne en finale i VM.

– Det er overhodet ikke bra tall, og det er vanskelig å vinne kamper når tallene er sånn. Det rakner i dag. Totaltsett var det en for dårlig kamp, sier Skogrand.

Nora Mørk var også langt ifra fornøyd med egne prestasjoner i VM-finalen.

– I dag var Frankrike bedre enn oss. De setter mål fra over alt, og de har mye bra skudd fra distanse som går i. Og så synes jeg at vi kjemper oss tilbake i kampen, men vi kaster det også veldig godt bort selv, noe jeg er veldig delaktig i, sier Mørk til NTB.

– Det er kjedelig, men vi kan ikke alltid vinne. Og på en dårlig dag skal vi ikke kunne klare å ta VM-gull mot et så godt lag, fortsetter hun.

– Tar dem i OL

De franske spillerne havnet i en jubelmølje ute på banen mens de norske jentene forsøkte å holde tårene tilbake.

– Vi får vise god sportsånd, og så tar vi dem i OL, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson under den siste timeouten.

1.-omgangen var tilnærmet katastrofe forsvarsmessig for Norge. 80 prosent av de franske skuddene gikk inn, og forutsetningene for keeperne Silje Solberg-Østhassel og Lunde var ikke særlig gode.

Frankrike hadde omtrent de samme utfordringene å stri med. Det gjorde at Norge likevel var med i kampen på stillingen 17-20 ved pause.

Det ble til 17-21 like etter pause. Det startet altså ikke særlig bra, men Lunde stoppet et skudd like etter.

Kort etter bommet Frankrike på en helt åpen sjanse. I stedet fikset Stine Bredal Oftedal 18-21. Da var det tilløp til håp i Boxen-hallen for de 3-4000 norske tilskuerne.

Holdt unna

I VM for to år siden snudde Norge et tilsvarende utgangspunkt mot Frankrike, men det gikk ikke denne gangen tross et sterkt forsøk.

Lunde spilte meget godt i store deler av andreomgangen og bidro til at Norge kom opp bare ett mål (25-26) bak Frankrike.

Den regjerende OL-vinneren holdt unna og slo Norge for andre gang i dette mesterskapet. I hovedrunden i Trondheim endte det med fransk 24-23-triumf.

Norge gjorde noen unødvendige feil i andreomgangen av søndagens finale. Det bidro til at Frankrike ikke ble presset helt i senk.

15 medaljer

Finalen kunne blitt Hergeirssons tiende gull og siden han overtok jobben etter Marit Breivik sommeren 2009.

I stedet endte kvelden med den 15. medaljen.

Bare i 2013 (VM, 5. plass), 2018 (EM, 5. plass) og 2019 (VM, 4. plass) har laget hans misset i plass blant de tre beste.

I juli og august neste år skal Norge ut på OL-jakt. Hittil har det blitt to norske olympiske gull (2008 og 2012).