– Det blir på et vis påskevær i Oslo, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt Iselin Skjervagen til NTB.

Skjervagen melder om ni grader og sol på lørdag, og fint vær på søndag også.

– I tillegg til hovedstanden, så kan Troms og Finnmark også få fint vær på søndag, men ellers blir det mye sludd og regn overalt, sier hun.

Resten av landet må forberede seg på nedbør – en konsekvens av uværet Ingunn, som treffer store deler av Norge på torsdag. Uværet rammer Nordland, Trøndelag og Vestlandet hardest.

Torsdag blir verst

Meteorologisk institutt melder om rødt farevarsel langs Helgelandskysten og i Lofoten torsdag. I disse områdene kan det bli vindkast på opptil 50 meter per sekund. Det er også ventet ekstremt kraftige vindkast i Trøndelag.

Med rødt farevarsel kan takstein og takplater blåse av hus og bygninger. Broer kan stenges og strømforsyningen vil bli betydelig påvirket.

Lenger sør, i Møre og Romsdal, er det meldt oransje farevarsel, der er det meldt vindkast på opptil 40 meter per sekund.

– Torsdag blir det ekstreme vindkast flere steder i landet og folk bør holde seg innendørs når det blåser så kraftig, sier Skjervagen.

Nedbør i form av snø, sludd og regn

Uværet fører til mye nedbør, forteller Skjervagen, og hun sier det er ventet nedbør i store deler av landet fra torsdag kveld og ut søndag.

I Nord-Norge kommer nedbøren i form av snø, på Vestlandet i form av sludd og på Sørlandet i form av regn.

Det er kun få steder som slipper unna nedbør, blant annet hovedstaden, hvor folk kan glede seg til påskevær.