23-åringen hoppet 127,5 og 131 meter. Han var nummer fem etter 1. omgang og klatret dermed flere plasser. Østerrikske Stefan Kraft vant.

– Det var dessverre et par meter for langt av Kraft der. Jeg er veldig, veldig fornøyd. Det dunket ganske bra da Kraft hoppet finalen her. Denne helgen har vært et stort mål for meg, sa Sundal til TV 2.

Annenplassen er karrierebeste for Sundal, som har to tredjeplasser fra før. Alle pallplassene har kommet i årets sesong.

Forfang nummer fem

Johann André Forfang var nummer tre etter 1. omgang og hadde 6,4 poeng opp til leder Kraft. I finalen landet Forfang på 131 meter, men greide ikke å forsvare plasseringen sin. Forfang endte på femteplass.

Det var en del vind i Holmenkollen lørdag. Det førte til at prøveomgangen ble avlyst midtveis, og mange hoppere fikk problemer i første omgang. Forholdene så ut til å bli verre utover dagen og krevde sine offer.

Marius Lindvik leverte to sterke lengder med 130 og 127,5 meter, men tapte en del på stilen. Han endte på 9.-plass.

Benjamin Østvold hoppet 122,5 og 115,5 meter og endte på 22.-plass. Fredrik Villumstad svevde 125 og 111 meter i sine to hopp og ble nummer 23.

Granerud-bom

Halvor Egner Granerud fikk det tøft lørdag og endte på 27.-plass etter svev på 118 og 111,5 meter. Daniel-André Tande bommet stort i finaleomgangen og hoppet bare 106 meter. Han ble nummer 29.

Robert Johansson (117 meter), Robin Pedersen (119) og Sindre Ulven Jørgensen (109) kom seg ikke til finaleomgangen.

Søndag er det nytt renn i Kollen før feltet beveger seg videre til Trondheim, der det er renn tirsdag og onsdag. Raw Air-konkurransen avsluttes i Vikersund neste helg.

Norge hadde ti mann med seg i Kollen-rennet. I Trondheim har de ingen kvoteplasser og kan kun stille med seks hoppere.