– Det var en perfekt bortekamp. Jeg må få gratulere guttene. De har en fantastisk evne med at for hver gang det er press på oss, så leverer de. Det er en fantastisk mentalitet i gruppen, sa HamKam-trener Jakob Michelsen til TV 2.

Bortelaget kom inn i oppgjøret med fem poeng ned til kvalikplass og seks poeng til direkte nedrykk.

Tre minutter etter sidebyttet satte Brynjar Ingi Bjarnason hodet til ballen på et frispark. Viljar Myhra reddet forsøket, men returen havnet rett i beina på Logi Tómasson. Han snublet ballen inn i eget nett.

Det var nok til å sikre grønntrøyene tre viktige poeng.

HamKam vant hele 3-0 over medaljekandidat Viking forrige runde. Med to runder igjen av sesongen står de med 33 poeng. Ned til Stabæk på kvalikplass er det sju poeng, og HamKam forblir dermed i Eliteserien i 2024.

Strømsgodset lå på åttendeplass før runden og er langt unna både nedrykk og medaljer. Klubben har vist god form i sesonginnspurten og sto med tre strake seirer før søndagen. Forrige runde slo de topplaget Tromsø 1-0.

Strømsgodset møter Rosenborg (b) og Brann (h) i sine to resterende kamper av sesongen. HamKam møter nedrykkstruede Vålerenga på hjemmebane neste runde. Sesongavslutningen går borte mot Molde.