Hamas-tall: Minst 195 drept i israelske angrep

Til sammen er minst 195 palestinere drept i de israelske angrepene mot Jabalia på Gazastripen tirsdag og onsdag, ifølge Hamas. I tillegg ligger det rundt 120 savnede under ruinene, og minst 777 andre er såret, ifølge tallene som islamistgruppen la fram i natt.

Det israelske forsvaret (IDF) har sagt at en kommandant navngitt som Ibrahim Biari, knyttet til Hamas' angrep på Israel 7. oktober, og flere andre Hamas-krigere var i en bygning som ble lagt i grus i tirsdagens angrep. IDF har ikke oppgitt noen tall og har så langt ikke kommentert gårsdagens angrep.

Paven tar til orde for tostatsløsning

Pave Frans oppfordrer Israel og palestinerne til å finne en løsning ved forhandlingsbordet i stedet for på slagmarken. Han tar til orde for tostatsløsning.

– Hver krig er et nederlag. Ikke noe løses med krig. Ingenting. Alt oppnås med fred, med dialog, sier pave Frans i et intervju med den italienske kringkasteren Rai.

Malaysias eksstatsminister på sykehus

Malaysias fengslede tidligere statsminister Najib Razak er innlagt på sykehus etter å ha testet positivt for covid-19, sier hans talsmann Muhamad Mukhlis Maghribi. 70 år gamle Najib ble sendt fra fengselet til sykehuset tirsdag etter å ha klaget over feber. Tilstanden er i dag stabil, ifølge talsmannen.

Eksstatsministeren soner for tiden en tolv år lang straff for korrupsjon knyttet til det statlige investeringsfondet 1MDB.

Nordmenn spiste to kilo mindre kjøtt i fjor

Forbruket av kjøtt gikk ned med nesten to kilo per innbygger i fjor, ifølge beregninger. Lavere kjøpekraft kan ha spilt en rolle, ifølge kjøttbransjen. Fallet er det mest markante som er registrert på ett enkelt år på minst 30 år.

Forbruket av rødt kjøtt var i fjor litt over 40 kilo per person, noe som er på samme nivå som i 1995. Svin, med litt over 20 kilo per person, utgjør litt over halvparten av det som regnes som rødt kjøtt, mens rundt 15 kilo er storfe og litt over tre kilo er småfe.

Rangers tok sin første World Series-tittel

Texas Rangers har sikret seg sin første World Series-tittel i baseballagets 63 år lange historie med 5-0-seier over Arizona Diamondbacks. I den femte kampen mellom de to lagene sikret Rangers seg i natt norsk tid den ene seieren som manglet for å ta sin første World Series-tittel.

Rangers er også første lag i World Series-historien som har scoret minst fem poeng i to omganger på rad.

Vil tiltale mann for forsettlig drap på kvinne i Trondheim

Etterforskningen etter drapet på Byåsen i Trondheim er ferdig. Politiet innstiller på å tiltale en mann for forsettlig drap på Elisabeth Karete Bjørkavåg Ravnå (45). Den 45 år gamle kvinnen ble 17. april funnet knivdrept i en leilighet på Byåsen i Trondheim. En 23 år gammel mann ble siktet for drapet og har sittet fengslet siden.

Tirsdag fikk den drapssiktede mannen forlenget fengsling i nye åtte uker. Statsadvokat Per Morten Schjetne opplyser til Adresseavisen at politiets innstilling går på forsettlig drap.