Dermed er den 68. utgaven av Eurovision offisielt i gang. Søndagens åpningsseremoni fant sted i Malmö Live Konserthus.

Årets artister møtte opp i tur og orden langs den såkalte turkise løperen. Gåte, som skal representere Norge med låta «Ulveham», var ikledd helsvart da de ankom den turkise løperen.

– Det har skjedd vanvittig mye siden vi vant i Trondheim. Da trodde vi det bare var å møte opp i Malmö én dag før og ta en soundcheck, sier bandets gitarist Magnus Børmark til TV 2.

Det var et stort sikkerhetsoppbud under søndagens åpningsseremoni. Det var politi til fots, i biler, på sykler, hesterygg og til vanns med gummibåter og vannscootere. I tillegg kommer politiet til å overvåke området med droner, ifølge svenske myndigheter.

Sikkerhetsoppbudet er i år ekstra stort grunnet reaksjonene på Israels omdiskuterte deltakelse i lys av Gaza-krigen. Svensk politi er forberedt på demonstrasjoner og aksjoner, og det er innkalt bistand fra både norsk og dansk politi.

Utover uken er det en rekke Eurovision-arrangementer, og Gåte skal i ilden torsdag i den andre semifinalen. Finalen er førstkommende lørdag. I tillegg til Gåte deltar også den norske tvillingduoen Marcus & Martinus for Sverige med låta «Unforgettable».