– Massiv buing i salen, sa NRKs kommentator Marte Stokstad.

– Her er det noen som har behov for å si sin mening om valgene EBU har tatt i år, fortsatte hun.

Også da han delte ut jurypoengene for Nederland, som er utestengt fra å delta i årets konkurranse, ble han møtt med pipekonsert.

Mye dramatikk

Opptakten til lørdagens finale har vært preget av kontroverser, og det er full strid mellom den europeiske kringkastingsunionen EBU og den nederlandske delegasjonen. Lørdag formiddag kunngjorde kringkastingsunionen at nederlandske Joost Klein var utestengt fra finalen.

Bakgrunnen er en episode som skjedde torsdag. Politiet etterforsker en konfrontasjon mellom Nederlands bidrag Joost Klein og en fotograf som jobber i TV-produksjonen.

Den nederlandske kringkasteren Avotros avviser at det skjedde en fysisk konfrontasjon, og hevder at Klein bare viste en truende bevegelse foran kamera.

Blandet respons for Israel

– Svensk politi har etterforsket en klage fra et kvinnelig medlem av produksjonen om en hendelse i etterkant av opptredenen hans i semifinalen torsdag. Mens etterforskningen pågår, vil det ikke være riktig for ham å fortsette i konkurransen, skrev Eurovision-arrangøren i en pressemelding lørdag formiddag.

EBU har i tillegg fått mye kritikk for å la Israel delta samtidig som landet fører krig i Gaza. Israels omstridte bidrag ble møtt av blandede, godt hørbare reaksjoner i salen.

Finalen har ellers gått for seg uten de store protestene.