Forfang hoppet 133,5 og 128 meter og vant foran Ryoyu Kobayashi og Stefan Kraft. Sistnevnte leder Raw Air foran nettopp Forfang.

– Det er utrolig deilig. Og så på Kollen-søndagen! Det er en guttedrøm, rett og slett, utbrøt Forfang overfor TV 2.

– Dette henger helt der oppe. Det er Kollen-søndagen og Garmisch-Partenkirchen som er de høysthengende enkeltkonkurransene vi har (i verdenscupen), la tromsøværingen til.

Forfang fikk 261 poeng og vant med ett poengs margin til japaneren Kobayashi. Det skilte ytterligere 5,1 poeng til Kraft, men i Raw Air totalt er det østerrikeren som er foran med 11,3 poeng.

Nærmest duoen i turneringen er Jan Hörl, også han fra Østerrike. Han er 14 poeng bak Forfang før hopperne skal i aksjon i Trondheim tirsdag.

Utfordrende vind

Daniel Huber, østerrikeren som ledet Raw Air etter lørdagens renn, feilet totalt søndag. Han hoppet 111 meter og kom ikke videre til finaleomgangen. Dermed er seierssjansen hans borte.

Juryen slet tidvis med varierende vindforhold i Kollen, og særlig i 2. omgang måtte flere hoppere av og på bommen før de kunne sette utfor.

Marius Lindvik hevet seg i finaleomgangen med et hopp på 127 meter, men han endte på 14.-plass og faller i Raw Air-sammendraget.

Den tidligere landslagshopperen Robert Johansson fikk et oppløftende resultat med sin 5.-plass etter hopp på 131 og 127,5 meter.

Kristoffer Eriksen Sundal, Halvor Egner Granerud og Fredrik Villumstad ble slått ut i 1. omgang søndag.

Rasende Sundal

Det ble dramatikk tidligere på dagen da Sundal falt i kvalifiseringen. Han fikk trøbbel i landingen også i selve rennet, og 23-åringen raste mot juryen.

– Det blåser, og det blir urettferdig. Det er greit. Men når det går på bekostning av at man skal risikere helse og skader, så er det jævlig dårlig å ikke titte nøyere på sammensetningen av vinden i bakken. Ja, jeg er innenfor korridor, men jeg har ikke sjanse til å komme meg fornuftig ned på beina med nedslag, sa han til TV 2 om kvalifiseringshoppet.

Sundal var ustø i landingen i første omgang i selve rennet, men holdt seg på beina etter hoppet på 120 meter.

– Jeg bestemte meg for å prøve igjen siden det er på hjemmebane. Så skjer nesten det samme igjen. De som sitter der oppe, gjør skam på Holmenkollen-rennet. Det er jævlig kjipt og dårlig gjort hvis de sender ut hoppere bare for å sende dem ut, tordnet 23-åringen.

– Utendørsidrett

Fallet i kvalifiseringen ødela trolig Sundals sjanser til en topp-ti-plassering i Raw Air. Det svake hoppet i selve rennet, som ikke holdt til en plass i finaleomgangen, reduserte sjansene ytterligere.

Også Huber fikk trøbbel med vinden. Renndirektør Sandro Pertile forstår de aktuelle hoppernes skuffelse, men avfeier kritikken fra Sundal.

– I dag er forholdene bedre enn i går. Det er fortsatt utendørsidrett, og det må vi akseptere. Jeg skjønner skuffelsen til de to utøverne, sier Pertile til TV 2 og legger til:

– Det er en del av sporten. I morgen er de glade igjen, og det kommer nye sjanser i Trondheim. Noen ganger er man heldig, noen ganger ikke.