Seierskampen sto til slutt mellom Klæbo og Krüger, men på de avgjørende meterne viste Klæbo mest muskler og triumferte i strålende solskinn i Sveits.

– Det var kjempeartig. Jeg var nesten glad da Simen dro til, og det kjentes greit å følge selv om jeg var sliten på slutten. Jeg fikk øvd på oppløpet i går, smilte Klæbo til Viaplay.

Trønderen var toneangivende i fronten av feltet da avgjørelsen nærmet seg.

– En enorm klasseforskjell på oppløpet. En imponerende oppvisning av de to norske guttene. Det er ingen som helst tvil når det skal avgjøres, skrøt Viaplays eksperter.

Andre strake

Trønderen tok dermed sin andre seier denne helgen. Lørdag spurtet han til seier på sprinten i duell med franske Lucas Chanavat.

– Vi må håpe at det kan fortsette, så får vi se. Jeg tror det blir hardt skirenn i dag, men været og føret er fint. Jeg må bare prøve å være med, sa Klæbo til Viaplay før rennstart søndag.

Trønderen, som har slitt med flere runder med sykdom denne sesongen, er fortsatt nesten 500 poeng bak Harald Østberg Amundsen i verdenscupen sammenlagt.

– Verdenscupen sammenlagt går nok ikke, men det er en pallplass der jeg kan kjempe om. Kroppen spiller på lag, så det lover bra, sa Klæbo søndag.

Fransk på pallen

Franske Jules Lapierre ble nummer tre på fellesstarten, mens verdenscupleder Harald Østberg Amundsen tok 4.-plassen.

Klassiskspesialisten Erik Valnes ble vraket til søndagens fristilsfellesstart.

– Jeg håper jeg kan få skøyte noen renn utover sesongen. Jeg skulle selvfølgelig gjerne gått i dag, men jeg har forståelse for at det ville vært brutalt å vrake hvem som helst, sa 27-åringen til Viaplay

Valnes er nummer to i verdenscupen sammenlagt bak Amundsen.

– Man ønsker å kjempe for hvert eneste poeng det er mulig å ta, slo han fast.