Hegerberg og Mjelde er ute med skader og har ikke vært i kamptroppene for sine respektive klubblag den siste tiden. Dermed har de blant annet gått glipp av kvartfinalene i mesterligaen, der Lyon (Hegerberg) og Chelsea (Mjelde) begge har tatt seg videre.

– Jeg snakket med Ada denne uken. Hun var veldig nær å bli tilgjengelig for disse kampene. Det samme med Maren, men kampene kommer akkurat litt for tidlig, sier landslagssjef Gemma Grainger til NTB.

Norges Fotballforbund presenterte skjærtorsdag uttaket til de kommende EM-kvalifiseringskampene. Også Maria Thorisdottir er ute med skade.

Synne Jensen, som har scoret mye for Real Sociedad i spansk fotball, er inne i Norges A-tropp for første gang siden 2021.

– Hun har imponert, og det er veldig gøy å se at hun har en god sesong. Jeg har sett henne spille for U23-landslaget også, så det er spennende for henne å få muligheten på A-landslaget igjen. Vi har allerede en sterk konkurranse i angrepet, så det å få komme inn i det miljøet og få muligheten er veldig positivt for henne, sier Grainger.

Ny Haavi-skuffelse

Fortsatt er det ingen Emilie Haavi å se i troppen tross godt spill i Roma. Hun var sist med i Norge-troppen i VM forrige sommer.

– Det har vært mange vanskelige avgjørelser rundt flere spillere, inkludert Emilie. Konkurransen i dette laget er veldig sterk. Vi plukket ut 23 spillere til kampene mot Kroatia i februar, og vi hadde en positiv start. Jeg var nødt til å gjøre tre endringer på grunn av skade. Vi har en lang liste med spillere, og for meg er det en prosess der jeg må sørge for å kjenne til alle spillerne. Når spillerne har gjort seg fortjent til muligheten, vil de få den, og de vil få den på det rette tidspunktet, forklarer Grainger.

Barcelona-stjernen Caroline Graham Hansen er tilbake, og Emilie Woldvik (LSK Kvinner) og Marthine Østenstad (Brann) er også nye i troppen siden nasjonsligakampene mot Kroatia i februar.

Norge spiller hjemme mot Finland 5. april og borte mot Nederland fire dager senere. Italia er også i Norges gruppe.

Troppen:

Målvakter: Aurora Mikalsen (Brann), Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Guro Pettersen (Werder Bremen).

Backer: Tuva Hansen (Bayern München), Guro Bergsvand (Brighton), Thea Bjelde (Vålerenga), Marit Bratberg Lund (Brann), Mathilde Harviken (Rosenborg), Marthine Østenstad (Brann), Emilie Marie Woldvik (LSK Kvinner).

Midtbanespillere: Ingrid Syrstad Engen (Barcelona), Vilde Bøe Risa (Atlético Madrid), Karina Sævik (Vålerenga), Lisa Naalsund (Manchester U.), Frida Maanum (Arsenal), Justine Kielland (Brann), Guro Reiten (Chelsea), Elisabeth Terland (Brighton), Signe Gaupset (Brann).

Spisser: Caroline Graham Hansen (Barcelona), Sophie Román Haug (Liverpool), Celin Bizet Ildhusøy (Tottenham), Synne Jensen (Real Sociedad).