I alt 31 for tidlig fødte babyer ble søndag evakuert til Egypt fra Shifa-sykehuset, som nå ligger midt i krigssonen i Gaza by. Det var imidlertid 33 premature babyer som fikk behandling på sykehuset kvelden før evakueringen.

– To av disse premature spedbarna døde bare den natten som følge av at nødvendig hjelp ikke var tilgjengelig, sier WHO-talsperson Christian Lindmeier tirsdag.

FNs barnefond (Unicef) sier samtidig at 20 av de 28 babyene som ble evakuert til Egypt kom uten foreldre eller andre slektninger.

– Sju mødre fulgte åtte babyer, sier Unicef-talsperson James Elder, som legger til at spedbarna inkluderte et tvillingpar.

Årsaken til at så mange kom uten slektninger varier, opplyser han. Flere foreldre har ikke vært i stand til å krysse grensen til Egypt, mens andre spedbarn er foreldreløse.

– Det hele understreker den forferdelige situasjonen for familier i Gaza, sier han.

Verdens helseorganisasjon (WHO) advarer om at alle babyene kjemper mot alvorlige infeksjoner og fortsatt trenger helsehjelp. I tillegg til spedbarna som er sendt til Egypt for behandling, er også tre innlosjert på sykehus sør på Gazastripen der de har familiene sine hos seg.

Israelske soldater rykket inn i bygninger på Shifa-sykehuset onsdag. De siste dagene har ansatte og pasienter verken hatt tilgang til strøm eller medisiner.

For